Terug naar overzicht
 • Details vacature

  Basisonderwijs

 • Dienstverband

  Detachering Vast bepaalde tijd Flexpool Stage

 • Plaats

  Regio Den Haag en omstreken

 • Gepubliceerd op

Wil jij graag leerkracht worden en binnen drie tot vier jaar je PABO-diploma op zak mét salaris en uitstekende begeleiding? Dit is de uitdaging die je zoekt!

Functieomschrijving

Hou jij er ook van om zelf de teugels in handen te hebben voor de klas? Heb jij een onderwijs gerelateerde opleiding afgerond? Denk aan onderwijsassistent of leraar ondersteuner en ben je een aanpakker? Hoe tof zou het dan zijn als jij zelf dat felbegeerde PABO papier binnen kunt halen en je toekomst als leerkracht tegemoet gaat? Mét twee of drie betaalde lesdagen en één onbetaalde stagedag, zodat je werken en leren perfect kunt combineren.

Eens kijken of jij warm wordt van deze werkagenda:

Maandag

Tijd om weer lekker te knallen vandaag! Want de eerste lesdag van de week staat voor de deur. Uitgerust kom je op school aan en kijkt nog snel in de klassenmap naar je lesrooster. Je ziet dat je in het magazijn nog de ecoline moet pakken voor de tekenles. Meteen maak je een aantekening om David eens extra te observeren tijdens deze activiteit.

Na schooltijd heb je een oudergesprek. Gelukkig heb je deze goed kunnen voorbereiden met de intervisie vorige week. Fijn om zo met medestudenten over oudergesprekken en gedrag te sparren tijdens een college bij Hogeschool InHolland.

Het gesprek liep vlot, yes! Je ruimt de klas op en trekt de klasdeur achter je dicht. 's Avonds maak je een persoonlijke studieplanning. Je besluit om per avond de opdracht in te plannen. Koffie en lekker aan de slag.

Dinsdag

Je vaste stagedag! Vandaag werk je samen met Mirthe, een leerkracht met jaren ervaring. Het is fijn dat je tussendoor met haar kunt sparren. Je hebt haar gevraagd om de muziek - en gymles van vandaag van feedback te voorzien. Ook wil je met Mirthe delen hoe goed het oudergesprek van gisteren ging.

Na schooltijd bespreken jullie samen de feedback door. Mirthe wijst je op het leiding geven wat in de muziek - en gymles terugkomt. Je kijkt meteen welke beroepscompetenties hiermee matchen. Je besluit om deze input mee te nemen naar het klassenbezoek van de coach, aanstaande donderdag.

Vanavond ga je verder aan de studie. Je planning loopt vlot en het geeft je een kick, je bent lekker op schema.

Woensdag

Vandaag volg je zelf les, aan de Hogeschool InHolland. Medestudenten ontmoeten, met elkaar intervisie uitvoeren en je vragen aan de docent stellen, dat is het programma. Je hebt heel veel vragen opgeschreven die je wilt stellen aan de docent. 

Ook ben je benieuwd hoe studenten omgaan met het leiding geven aan een gymles, als er drie spellen tegelijk bezig zijn. Je merkte dat je dit gisteren nog niet soepel genoeg vond lopen. Hierop besluit je dit als intervisie in te brengen.

Vanavond weer thuis ga je verder met de opdrachten. Je hebt een plan opgesteld hoe je de beroepscompetentie van leiding geven in het klassenbezoek van morgen wilt tonen.

Donderdag

Tijd voor het klassenbezoek door de coach! Je weet wat je wilt laten zien tijdens de rekenles en geniet van de kinderen en hun enthousiasme. Je hebt een les over bewegend leren voorbereidt. Het klassenbezoek is ontspannen. In het nagesprek merk je dat je vragen en twijfels serieus genomen worden. Daarnaast krijg je energie van de positieve feedback die je ontvangt.

Samen kijken jullie naar de planning van de opdrachten. Het is fijn dat je op koers ligt. De rest van de dag gaat het lesgeven door. Je hebt bewust het huisbezoek verplaatst naar volgende week. Deze week wil je de opdracht over de beroepscompetentie bewijzen afronden.

Vrijdag

Vrijdag, je laatste lesdag alweer van de week. Met de klas ga je op excursie. Dit is fijn, je wilde een paar leerlingen extra observeren. En daar heb je deze dag voldoende tijd voor. Moe maar voldaan komen jullie op school terug.

Je hebt voor het weekend een strakke planning om de laatste opdrachten en gaat vol energie aan de slag. De zelfstandigheid in het kiezen van opdrachten en planning bevallen je erg goed. Kijkend naar de kalender lach je. Binnenkort ben jij een bevoegde leerkracht!

Klinkt dit uitdagend? Mooi!

Wij bieden jou...

 • de hbo opleiding tot Bachelor Leraar Basisonderwijs bij Hogeschool InHolland
 • een volledige vergoeding van het collegegeld en een vergoeding van de verplichte literatuur (na aanschaf),
 • een contract met urengarantie van (2 of) 3 dagen / 24 uur per week,
 • uitstekende maatwerk begeleiding en coaching in de praktijk én op gebied van studievoortgang,
 • een baangarantie na het succesvol afronden van je studie,
 • inschaling in schaal 4 of 7 van de CAO PO en al vanaf behalen propedeuse inschaling in schaal LB

En hoe nu verder...

 • Je eerste en mogelijk tweede sollicitatiegesprek zal met een van de opleidingsmanager zijn.
 • De arbeidsvoorwaarden worden afgestemd.
 • Je schrijft je in bij Hogeschool InHolland en voert bij hen een intakegesprek.
 • Je maakt de toelatingstoetsen voor aardrijkskunde, geschiedenis en natuur/techniek.
 • Je tekent digitaal de studieovereenkomst en het arbeidscontract.
 • Je start de opleiding, stage en werktraject in september of februari, afhankelijk van de instroom mogelijkheden en wat we overeengekomen zijn. (Houd rekening met de opzegtermijn bij je huidige werkgever!)

Solliciteren

Solliciteer via www.excellentflex.nl of e-mail voor vragen naar maaike@excellentflex.nl

Direct solliciteren

Vul onderstaande gegevens in

Geen bestand gekozen
Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?

Gerelateerde vacatures

Bekijk alle vacatures