Terug naar overzicht
 • Details vacature

  Basisonderwijs

 • Plaats

  Delft

 • Gepubliceerd op

Wil jij graag 2 dagen per week in Delft aan de slag met een groep 1/2 tijdens de afwezigheid van hun eigen leerkracht tot de zomervakantie? Dan maak je deze leerlingen heel blij!

Jouw werkweek

Jij staat open voor net iets ander onderwijs dan op een reguliere school. Deze groep 1/2 en jouw nieuwe collega's zullen je vanzelfsprekend op weg helpen als je nog geen ervaring hebt met Freinetonderwijs. De werkdagen van hun afwezige juf zijn maandag, dinsdag of donderdag vrijdag. Je kan per direct starten en zal naar verwachting tot de zomervakantie het jaar compleet kunnen maken met deze klas. In jouw aanbod zijn de ervaringen en de belevingswereld van het kind het uitgangspunt. Je biedt een uitdagende omgeving waarin zij hun talenten zo goed mogelijk kunnen ontwikkelen. De eigen ervaringen van leerlingen zorgen voor uitdaging en zullen de leerlingen motiveren om tot leren te komen. De leerlingen in jouw klas werken zoveel mogelijk in hun eigen tempo de leerstof door. Naast het individueel begeleiden van leerlingen, zijn er ook regelmatig klassikale momenten. Jij hebt vertrouwen de leerlingen en hun mogelijkheden. Ben jij al heel enthousiast maar ook wel nieuwsgierig hoe het er in de klas aan toegaat en het onderwijs er in de praktijk uitziet? Kom gerust een keer langs om een kijkje te nemen in de school. 

Dit hebben we jou te bieden!

 • Korte lijntjes met jouw eigen persoonlijke contactpersoon (met ervaring in het onderwijs); iemand waar je altijd met je vragen bij terecht kan (ook over inhoudelijke onderwijsvragen); 
 • Salaris conform de CAO van het primair onderwijs en afhankelijk van jouw bevoegdheid; €3301 - €5030 per maand op fulltime basis; 
 • Jouw reiskostenvergoeding is minimaal conform CAO PO; 
 • Eindejaarsuitkering in december; 
 • Je ontvangt in mei jouw verdiende vakantiegeld; 
 • Uiteraard word je in de vakanties tijdens deze opdracht doorbetaald; 
 • Na 8 gewerkte weken start jouw pensioenopbouw; 
 • Bring a friend; start er iemand via jou bij ExcellentFlex laten we dat natuurlijk niet ongemerkt voorbijgaan en belonen we je hiervoor! 

De werkwijze op de school

Deze school is een Freinetschool en heeft 4 locaties. Voor het onderwijsaanbod worden voorbeelden en situaties uit het dagelijks leven gebruikt. Deze dagelijkse zaken worden in de groep besproken en ingezet in gezamenlijke vraagstukken. Bij het zoeken naar oplossingen staat het zelf ontdekkend leren centraal. Daarbij worden leermiddelen aangeboden, zoals weegschalen, meetlatten, blokjes en andere experimenteermaterialen. In kringgesprekken dragen leerlingen thema’s aan, die ze zelf of samen met anderen gaan onderzoeken. De leerkracht brengt in het leerproces diepte en structuur aan. Iedere ochtend beginnen de groepen met het kringgesprek. De kinderen hebben de gelegenheid om alles wat ze vinden, zien, ervaren, horen, krijgen en produceren in de kring in te brengen. Teksten worden voorgelezen, meegebrachte spullen getoond, de kinderen praten over allerlei onderwerpen. Er valt regelmatig iets met elkaar te vieren of te delen. Het gaat om samen doen, samen beleven. Er is wekelijks een ander kind vanaf groep 3 voorzitter en notulist. De groepsvergadering is de spil waar de dagelijkse organisatie om draait. Het werk wordt er in overleg georganiseerd. Plannen maken, verantwoording nemen voor het werk en zelf zorgen voor een goede werksfeer.  Ook worden er conflicten doorgenomen en nieuwe afspraken voor de goede gang van zaken gemaakt. Naast vaste elementen die dagelijks plaatsvinden wordt tijd gepland om de leerlingen te leren hun eigen werkzaamheden te organiseren. Daartoe wordt gebruik gemaakt van dag- en weekplannen. 

Solliciteren

Heb je interesse in deze functie of vragen, dan horen we graag van je! Solliciteer via de website of neem voor vragen contact op met Maaike (maaike@excellentflex.nl). We zien je sollicitatie graag tegemoet!

#ExcellentFlexZuid-Holland

Direct solliciteren

Vul onderstaande gegevens in

Geen bestand gekozen
Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?

Gerelateerde vacatures

Bekijk alle vacatures