Excellentflex pagina inhoud

Solliciteren en werken in de kinderopvang

Solliciteren en werken in de kinderopvang

Wat gebeurt er als ik solliciteer?
Wat goed dat je via ons aan de slag wil! Nadat wij jouw sollicitatie hebben ontvangen, lezen wij jouw motivatie en CV aandachtig door en kijken naar je opleiding en werkervaring. Binnen drie werkdagen, maar meestal eerder, neemt de recruiter contact met je op voor een persoonlijk gesprek. Die vindt plaats bij ons op kantoor of op een locatie die jou het beste uitkomt. De regiomanager of recruiter is jouw contactpersoon bij ExcellentFlex tijdens het sollicitatieproces en als je via ons gaat werken.

Wat komt aan de orde tijdens het sollicitatiegesprek?
Wij zorgen voor een lekkere kop koffie of thee. Dat praat wel zo makkelijk. Wij vertellen graag over ExcellentFlex, waar we voor staan en welke mogelijkheden wij bieden.
Daarnaast komen de volgende twee dingen aan de orde tijdens het gesprek. Ten eerste: we willen graag van jou weten welke wensen en/of voorwaarden jij hebt. Bijvoorbeeld, welke dagen wil je werken? Wil je binnen de dagopvang of  BSO aan de slag en welke groep(en) hebben jouw voorkeur? Kom je met de auto of het openbaar vervoer?

Ten tweede willen wij jou leren kennen. Wat zijn jouw pedagogische vaardigheden en competenties? Wat voor type pedagogisch medewerk(st)er ben jij? Welke ervaringen heb jij en hoe ga je die in je nieuwe functie inzetten? Hoe ga je om met lastige situaties?

Goed gevoel over ExcellentFlex? Top! En wat nu?
Wij komen met jou de arbeidsvoorwaarden overeen. Die zijn onder andere afhankelijk van jouw ervaring en opleiding. Jouw laatste loonspecificatie geeft vaak het antwoord. Daarna nemen wij contact op met de locatie en stellen we je voor. Als er een passende functie is dan stellen we vaak voor dat je kunt beginnen of een dagdeel gaat proefdraaien. In overleg met jou wordt er een afspraak ingepland.

Gesprek voor een baan in de kinderopvang, ga goed voorbereid op pad.
Neem je ID mee. Verdiep je in de kinderopvang (of vraag naar meer informatie bij ons), lees vooraf de website van de locatie waar je start en kijk of de locatie bij je past en wat je reisafstand wordt. Check Google of je nog meer informatie kunt vinden als het niet duidelijk is. Wees (tijdens het gesprek) enthousiast en geïnteresseerd in de kinderopvang, de groep(en) en de manier van werken etc. Stel vragen als het niet duidelijk is.

De locatie en jij hebben een klik en vindt je geschikt.
Dat is fantastisch nieuws! Je spreekt af wanneer je begint. Omdat je via ExcellentFlex gaat werken hebben wij de volgende dingen van je nodig:

  • Kopie van je laatste salarisstrook (als je eerder hebt gewerkt)
  • Kopie identiteitskaart/paspoort
  • Jouw bankrekeningnummer
  • Getekende loonheffingsformulier
  • VOG (die vragen wij voor jou aan) en Persoonsregistratie

Je hoort van jouw recruiter hoe en bij wie je dit moet aanleveren.

Ok, je bent aan het werk, hoor je dan nog iets van ons?
Absoluut, zowel telefonisch als persoonlijk. Zo nodig geven wij tips & tricks voor tijdens je werkdag. Persoonlijk contact staat bij ons hoog in het vaandel. En we bellen je en nemen per mail contact op tussen als je overdag op de groep staat. Dit gebeurt met enige regelmaat.

Weet jij overigens dat je via ons kunt deelnemen aan een VVE training?

Wat zijn jouw arbeidsvoorwaarden
Wij bieden arbeidsvoorwaarden aan conform de CAO van de kinderopvang. Jij verdient dus bij ons een maandsalaris dat collega’s in vaste dienst ook verdienen.

En wat verwachten wij van jou?
Voor een baan in de kinderopvang heb je een diploma conform de eisen die de CAO kinderopvang stelt (zoals bijvoorbeeld SPW 3 of 4, overgang 4e jaar PABO).

en natuurlijk:

  • Je bent enthousiast en gemotiveerd
  • Je bent een kei in omgang met kinderen en ouders
  • Je bent collegiaal
  • Je bent je eigen visitekaartje en ook namens van ExcellentFlex

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen van deze website. Meer informatie hierover vind u op onze cookie instellingen pagina.

OK