Excellentflex pagina inhoud

Trainingsaanbod | inhoudelijk

Via ExcellentFlex kan je diverse trainingen en opleidingen volgen. Hieronder vind je een klein overzicht van trainingen die wij zeer geregeld aanbieden op diverse locaties. Voor leerkrachten die via ExcellentFlex werken is dit gratis. Overige leerkrachten kunnen hier ook gebruik van maken tegen een vergoeding. Voor meer informatie neem contact op met jouw regiomanager/recruiter of opleidingsmanager om de mogelijkheden door te nemen.

Dyslexie en Dyscalculie (leesproblemen en ernstige rekenproblemen)

Ben jij een leerkracht van een groep 3 t/m 8 en wil je graag meer te weten komen over Dyslexie en Dyscalculie? Dan is deze training echt iets voor jou. Lees hier meer over deze training. 

Kindermishandeling en de meldcode… wat betekent dit voor jou als leerkracht

Kindermishandeling komt in allerlei gezinnen voor. Tijdens deze training leer je hoe jij als leerkracht hier het beste mee om kan gaan. Lees hier meer over deze training. 

Het (hoog)begaafde kind herkennen en uitdagen

Hoe herken je hoogbegaafde kinderen en wat betekent het voor hen om hoogbegaafd te zijn? Dat leer je bij deze training! Lees hier meer over deze training. 

Leesmonsters creëren

Tijdens deze training gaan we dieper in op het belang van leesplezier en leesbevordering en krijgen deelnemers handvatten om het leesplezier te vergroten. Lees hier meer over deze training. 

Aan de slag met media 

Een training waarbij deelnemers zelf ervaren hoe zij verschillende media (digitaal en analoog) kunnen inzetten tijdens lessen ter versterking van de eigen werkwijze en de methode waar zij mee werken. Lees hier meer over deze training. 

Praktisch verbeteren van Passend Onderwijs? Dat kan!

'Praktisch verbeteren van Passend Onderwijs? Dat kan!' is bedoeld voor (bijna) Onderwijsprofessionals van PO-VO-scholen (managementteam, afdelingsleiders, zorgcoördinatoren/IB-ers, mentoren en leerkrachten) die Passend Onderwijs willen bieden aan alle leerlingen, ook aan de leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften en die geïnteresseerd zijn zich hierin verder te bekwamen. Lees hier meer over deze training.

Help! Mijn leerling laat extreme gedragsproblemen zien

Hoe ga je om met extreme gedragsproblemen? Deze training geeft je handige handvatten! Lees hier meer over deze training. 

Omgaan met beginnende pubertijd 

In deze training leer je positief te kijken naar het gedrag dat kinderen ontwikkelen als ze in de beginnende puberteit komen. Lees hier meer over deze training. 

Invallen met Plezier

Deze interactieve training is vooral voor leerkrachten in onze flexpool praktisch en direct toepasbaar in de praktijk. Lees hier meer over deze training. 

Snappet

Op steeds meer scholen wordt er gewerkt met Snappet en niet alle leerkrachten hebben evenveel ervaring met het werken hiermee. Via ExcellentFlex kun je een training in de basisvaardigheden van Snappet volgen of een verdiepingstraining hierover volgen.  

(Ouder)Gesprekken

Een goed gesprek begint bij het besef over de manier waarop je zelf invloed kunt uitoefenen op het verloop van het gesprek. Dit doe je onder meer door inzicht te hebben in je eigen grondhouding als leerkracht. De deelnemers krijgen kennis en vaardigheden aangereikt, die zij direct binnen hun eigen onderwijspraktijk kunnen inzetten. Lees hier meer over deze training. 

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen van deze website. Meer informatie hierover vind u op onze cookie instellingen pagina.

OK