Excellentflex pagina inhoud

Trainingsaanbod | inhoudelijk

Coöperatieve werkvormen, positief leidinggeven, meidenvenijn... Onderstaand vind je meer informatie over de trainingen die wij in het schooljaar 2020-2021 aanbieden. De verschillende data en regio’s waarin deze worden gegeven, staan in de actuele agenda. Let op: leerkrachten die via ExcellentFlex werken, volgen de trainingen gratis. Overige leerkrachten kunnen ook trainingen volgen tegen een vergoeding.

Trainingsaanbod 2020-2021 

Klik hier voor de actuele agenda. 

1. Een goede start

Wil jij een sterke, pedagogische start maken en daar de rest van het schooljaar profijt van hebben? Volg dan de praktische training ‘Een goede start’! Onderwerpen als groepsdynamica/groepsvorming, groepsrollen in een negatieve en een positieve groep, regie en jouw rol als leerkracht komen aan bod. Een echte aanrader, zeker als je vaker in een schooljaar voor een nieuwe klas staat! Meer informatie over deze training vind je hier

2. Snappet basis- en verdiepingstraining

Op veel scholen wordt met het adaptieve, digitale onderwijsplatform Snappet gewerkt. Leerlingen worden op deze manier via een tablet uitgedaagd om zich optimaal te ontwikkelen. Heb jij nog nooit met Snappet gewerkt of merk je dat je bij de basisbegrippen vastloopt? Lees dan hier meer over de Snappet basistraining. Wil je wat dieper op de stof ingaan? Lees dan hier alles over de Snappet Verdiepingstraining.

3. Professioneel in gesprek

Meer informatie volgt. 

4. Hoe overleef ik mijn “eerste” (inval)dag

Aan de hand van theorie en eigen ervaringen doorloop je bij deze training een hele invaldag: van een eerste kennismaking tot een goede afsluiting. Waar loop je tegen aan, wat gaat goed? Welke keuzes maak je en welke prioriteiten stel je? Je staat stil bij aspecten als kennismaking, regels, consequenties, nakijken en afsluiten van de dag. Meer informatie vind je hier.

5. Dyslexie/Dyscalculie

Jij zal nu of in de toekomst leerlingen in je klas hebben/krijgen met (ernstige) leesproblemen en/of (ernstige) rekenproblemen. Aan jou als leerkracht de taak om dit op tijd te signaleren en te weten hoe je deze leerlingen het beste kunt helpen! Deze training geeft je fijne handvaten hoe je dyslexie en dyscalculie kan signaleren, wat hiervoor de basisondersteuning is en hoe dit is toe te passen in de praktijk. Meer informatie over deze training vind je hier.

6. Persoonlijke effectiviteit in het omgaan met ‘lastig’ gedrag

Meer informatie volgt. 

7. Onvergetelijk voor de groep door positief leidinggeven

Onvergetelijk zijn als leerkracht. Wie wil dat niet? Door het toepassen van de elementen uit de Vriendelijk Leidinggevende Communicatie kun jij onvergetelijk worden voor jouw leerlingen en draai je je lessen als een geoliede machine! Meer informatie over deze training vind je hier.

8. Coöperatieve werkvormen & Energizers

Meer informatie volgt. 

9. Differentiëren in de les, onderwijs op maat

Leren gaat het beste in de zone van naaste ontwikkeling als je net een stapje verder mag zetten dan dat je nu bent. Of twee stapjes als je kan en durft. Ga er maar aan staan… 25 verschillende kinderen, hoge eisen, veel verschillende ondersteuningsbehoeften. In deze training leer je hier handen en voeten aan te geven. Meer informatie vind je hier

10. Pesten / Meidenvenijn

Meisjes kunnen onderling erg gemeen zijn tegen elkaar. Dit heeft niet alleen impact op korte termijn: ook op langere termijn kan dit gevolgen hebben. Na het volgen van deze training sta jij zelf steviger in je schoenen om meidenvenijn te herkennen en aan te pakken. Meer informatie over deze training vind je hier

11. Klassenmanagement 

Klassenmanagement zijn alle maatregelen die een leerkracht neemt om het onderwijs efficiënt en prettig te laten verlopen. Hoe maak je dan keuzes, hoe stem je af, hoe zorg je dat alle kinderen kan begeleiden? Veel valt of staat met een goede planning en goed klassenmanagement. Maar wat is goed? In deze cursus leer je verantwoorde keuzes maken, goed je eigen grenzen aangeven en bewaken. Meer informatie over deze training vind je hier.

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen van deze website. Meer informatie hierover vind u op onze cookie instellingen pagina.

OK