Excellentflex pagina inhoud

Solliciteren en werken in het basisonderwijs

Wat gebeurt er als ik solliciteer?
Nadat wij jouw (open) sollicitatie hebben ontvangen, lezen wij jouw motivatie en CV aandachtig door en kijken naar jouw opleiding en werkervaring. Binnen drie (3) werkdagen, maar meestal eerder, neemt de verantwoordelijke regiomanager of recruiter contact met je op voor een persoonlijk gesprek. Dat vindt plaats bij ons op kantoor of op een locatie die jou het beste uitkomt. De regiomanager of recruiter is jouw contactpersoon tijdens het sollicitatieproces en ook als je via ons gaat werken.

Wat komt aan de orde tijdens het sollicitatiegesprek?
Wij zorgen voor een lekkere bak koffie of thee. Dat praat wel zo makkelijk. Tijdens dit gesprek willen wij jou graag beter leren kennen en een goed beeld krijgen van jouw wensen, ervaringen en competenties. Daarnaast vertellen wij jou graag meer over ExcellentFlex, zoals waar we voor staan en welke mogelijkheden wij bieden. Tot slot nemen we ons actuele vacature-aanbod met je door, waarbij wij jou per vacature ook meer informatie kunnen geven over de school, het onderwijsconcept, de teamsamenstelling, bijzonderheden in de klas of met betrekking tot individuele leerlingen en andere eventuele wetenswaardigheden.

Voorbeeldvragen uit het sollicitatiegesprek:
Ten eerste, willen wij van jou weten welke wensen en/of voorwaarden jij hebt. Bijvoorbeeld, welke dagen wil je werken? Welk groep(en) en lesmethoden vind je fijn? Wil je in de binnenstad of liever niet? Kom je met de auto en wil je bij de school parkeren? etc etc..
Ten tweede willen wij jou leren kennen. Wat zijn jouw pedagogische en didactische vaardigheden en competenties? Wat voor type juf of meester ben jij? Welke ervaringen heb jij en hoe ga je die in je nieuwe functie inzetten? Hoe ga je om met lastige situaties? etc etc..

Goed gevoel over ExcellentFlex? Top! en wat nu?
Nadat we met jou de arbeidsvoorwaarden zijn overeengekomen, zijn er 2 opties, afhankelijk van jouw keuze. Je kunt kiezen om te gaan werken in onze flexpool of je kunt kiezen voor detachering of bemiddeling naar een baan waarbij je direct in dienst komt van een schoolbestuur.
In dat laatste geval leggen wij jou passende vacatures voor. Wanneer je zelf enthousiast bent leggen we jouw cv en profielschets voor aan de school. Wij onderhouden hierover nauw contact met de school en regelen een kennismakingsgesprek met de school. Wij ontvangen ook graag één of twee relevante referenten die wij benaderen.

Gesprek op de school, ga goed voorbereid.
Je hebt informatie van jouw regiomanager of recruiter gekregen over de school en de vacature. Je kunt je ook verder verdiepen in de school door de website te lezen en o.a. het schooljaarplan. Stel vragen (die je hebt voorbereid). Bereid je ook goed voor op mogelijke vragen die ze jou gaan stellen (jouw sterke competenties, je ontwikkelpunten, waarom deze school, wat is jouw visie op goed onderwijs, etc.) Maar de belangrijkste tip: wees je bewust van je eigen sterke eigenschappen, competenties, ontwikkelpunten en wat jouw visie is op goed onderwijs. Denk van te voren goed na over jouw eventuele valkuilen, zorg dat je deze goed onderbouwd kunt toelichten. Zorg voor een enthousiaste en goed beargumenteerde motivatie waarom jij de juiste kandidaat bent. 

De schooldirecteur vindt jou geschikt.
Dat is fantastisch nieuws. Je spreek af wanneer je begint, wat je werkdagen worden en hoe het eventuele inwerktraject eruit ziet. Omdat je via ExcellentFlex gaat werken hebben wij de volgende dingen van je nodig:

  • Kopie van je laatste salarisstrook (als je eerder hebt gewerkt)
  • Kopie identiteitskaart/paspoort.
  • Jouw bankrekeningnummer
  • Getekende loonheffingsformulier
  • VOG (die vragen wij voor jou aan)

Meestal maken wij deze zaken al in orde direct na de intake en nog vóórdat een kandidaat op gesprek gaat. Dit zodat we bij een aanstelling snel kunnen schakelen en de lkr. ook snel / tijdig salaris kan ontvangen.
Je hoort van jouw regiomanager of recruiter hoe en bij wie je dit moet aanleveren.

Ok, je bent aan het werk, hoor je dan nog iets van ons?
Absoluut, zowel telefonisch als persoonlijk. Zo komen wij minimaal één keer bij je langs (meestal na één maand) op de werkvloer om te kijken hoe het met je gaat. Zo nodig geven wij tips&tricks voor tijdens de les. Vind je het prettig dat wij vaker langskomen? Dan regelen wij dat. Persoonlijk contact staat bij ons hoog in het vaandel. En we bellen je…. met regelmaat.

Weet jij overigens dat wij een waardevol aanbod praktische workshops en trainingen hebben waaraan jij gratis kunt deelnemen?  Lees hier voor meer info.

We zorgen ook weer voor tijdig contact indien je huidige opdracht ten einde loopt zodat we op tijd weer in gesprek gaan met je voor een nieuwe werkplek / droombaan.

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen van deze website. Meer informatie hierover vind u op onze cookie instellingen pagina.

OK