Opleidingen Kinderopvang

Spoedcursus VVE

Sinds maart 2019 biedt ExcellentFlex VVE trainingen aan voor al haar pedagogisch professionals. Ook wel ‘spoedcursus VVE’ genoemd. Businessmanager Maran de Vroom van ExcellentFlex stelde deze trainingen samen met Inge van Bruggen van de onderwijsadviesgroep. Dit om te kunnen voorzien in de grote vraag naar VVE geschoolde pedagogisch medewerkers. Dankzij deze spoedcursus zijn onze kandidaten binnen 3 maanden opgeleid.

Wat is VVE?

VVE staat voor ‘Voorschoolse educatie’. Met voorschoolse educatie krijgen peuters (in de leeftijd van 2-4 jaar) spelenderwijs taalles. Ze spelen spelletjes om hun woordenschat uit te breiden, oefenen hun uitspraak met liedjes en gedichtjes en oefenen veel met de pedagogisch medewerkers om hun aandacht langer bij een taak of activiteit te kunnen houden. Met de extra ondersteuning krijgen de kinderen een betere kans om zich zo goed als mogelijk te ontwikkelen. En dit draagt bij aan een betere start op de basisschool.

Ook kinderen zonder achterstand komen op de kinderopvang en de peuterspeelzaal met deze educatieve programma’s in aanraking waardoor het voor alle kinderen een heel nuttig programma is.

Waarom VVE?

We merkten eind 2017 dat de vraag naar pedagogisch medewerkers met een VVE certificaat in Rotterdam en Den Haag en Amsterdam toenam. Dit heeft onder andere te maken met het aantal jonge kinderen dat met een taalachterstand op de dagopvang en de voorscholen terecht komt. Door te werken met voorschoolse educatie wordt de achterstand minder groot voor die kinderen die wat meer last hebben om de Nederlandse taal zich eigen te maken.

Het kabinet heeft eind 2017 in het regeerakkoord afgesproken dat kinderen met het risico op een achterstand vanaf 2019 geen 10 uur voorschoolse educatie per week krijgen, maar 16 uur. En om aan die vraag te kunnen voldoen hebben we deze spoedcursus samengesteld. Bovendien zorgt dit voor continuïteit in onze flexpool; onze kandidaten krijgen de opleiding gratis mits zij een jaar na het behalen van de training in dienst blijven van ExcellentFlex.

Het is een uniek concept; geen enkele andere organisatie biedt deze spoedcursus aan haar pedagogisch medewerkers. In april 2020 starten we met de 3e groep van betrokken pedagogisch medewerkers, die binnen 3 maanden in het bezit zijn van hun VVE certificaat. Daar zijn we best trots op!

Wil je meer weten of jezelf aanmelden? Neem dan contact op met business manager Maran via maran@excellentflex.nl.

Vragen? Wij helpen je graag!

Wil je meer weten over onze dienstverlening, of over de mogelijkheden om aan de slag te gaan in het onderwijs, de kinderopvang of welzijn en zorg? Bel gerust. 

Neem contact op

Excellent Flex gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close