Opleidingen Basisonderwijs

Wil je jezelf blijven ontwikkelen in het onderwijs? Of ben je pas net gestart en wil je graag extra kennis opdoen, zodat je zelfverzekerd voor de klas kan staan? Dan hebben wij een groot en divers aanbod aan trainingen in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Heb je een MBO4 onderwijs gerelateerde of een HBO/WO opleiding gevolgd, dan kan je zelfs bij ons zelfs een lerarenopleiding volgen! Hieronder vind je een korte beschrijving van onze actuele aanbod van onze opleidingen en trainingen. Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem contact op met Christianne van Alphen

HBO lerarenopleiding voor MBO4-, HBO- en WO kandidaten

Trekt het onderwijs jou en zie jij een baan als juf of meester zitten, maar weerhouden persoonlijke omstandigheden (tijdsinvestering, kosten, juiste begeleiding, je gezin) jou ervan om een lerarenopleiding te volgen? Dan hebben wij dé oplossing voor jou… Wij bieden je de mogelijkheid om je pabo diploma via ExcellentFlex Onderwijs te behalen! 

In samenwerking met Hogeschool InHolland biedt ExcellentFlex Onderwijs, kandidaten die al een HBO/WO opleiding hebben afgerond (die niet in het domein onderwijs/zorg valt) én relevante ervaring hebben in het op professionele wijze werken met kinderen, deze verkorte deeltijd pabo. Dit betekent dat er veel thuisstudie bij komt kijken. Wij verwachten dan ook veel van jouw eigen planvaardigheden, doorzettingsvermogen, inzet en discipline. Ook kandidaten die al een onderwijs gerelateerde MBO4 opleiding hebben afgerond kunnen deelnemen aan ons PABO traject. Dit traject bieden we aan in de provincies Noord-Holland en Zuid-Holland waarbij er gekozen kan worden uit diverse locaties van Hogeschool InHolland (Alkmaar, Haarlem, Den Haag en Rotterdam).  

ExcellentFlex ondersteunt je in streven middels een intensieve, persoonlijke begeleiding op het gebied van de studie én je ontwikkeling in de praktijk. Hoe lang jij uiteindelijk over de studie doet ligt uiteraard voor het grootste deel bij jezelf, maar jouw streven moet in eerste instantie natuurlijk ook op 2 a 3 jaar liggen.

Klik hier voor meer informatie over ons instroomtraject en hier voor ons zij-instroomtraject

1. Een goede start

Wil jij een sterke, pedagogische start maken en daar de rest van het schooljaar profijt van hebben? Volg dan de praktische training ‘Een goede start’! Onderwerpen als groepsdynamica/groepsvorming, groepsrollen in een negatieve en een positieve groep, regie en jouw rol als leerkracht komen aan bod. Een echte aanrader, zeker als je vaker in een schooljaar voor een nieuwe klas staat! 

2. Snappet basis- en verdiepingstraining

Op veel scholen wordt met het adaptieve, digitale onderwijsplatform Snappet gewerkt. Leerlingen worden op deze manier via een tablet uitgedaagd om zich optimaal te ontwikkelen. Heb jij nog nooit met Snappet gewerkt of merk je dat je bij de basisbegrippen vastloopt? Lees dan hier meer over de Snappet basistraining. Wil je wat dieper op de stof ingaan? 

3. Professioneel in gesprek met ouders

Ouders. We hebben ze in iedere school en alle soorten en maten. Ten behoeve van de ontwikkeling van je leerlingen is het van belang een goede relatie met ouders op te bouwen en om samen te werken. Ouders zijn de eerste professionals als je spreekt over hun kinderen. Hoe blijf je professioneel in gesprek als het niet gaat zoals je wil dat het gaat? Deze training geeft je de nodige tips en tricks! 

4. Hoe overleef ik mijn “eerste” (inval)dag

Aan de hand van theorie en eigen ervaringen doorloop je bij deze training een hele invaldag: van een eerste kennismaking tot een goede afsluiting. Waar loop je tegen aan, wat gaat goed? Welke keuzes maak je en welke prioriteiten stel je? Je staat stil bij aspecten als kennismaking, regels, consequenties, nakijken en afsluiten van de dag. 

5. Dyslexie/Dyscalculie

Jij zal nu of in de toekomst leerlingen in je klas hebben/krijgen met (ernstige) leesproblemen en/of (ernstige) rekenproblemen. Aan jou als leerkracht de taak om dit op tijd te signaleren en te weten hoe je deze leerlingen het beste kunt helpen! Deze training geeft je fijne handvaten hoe je dyslexie en dyscalculie kan signaleren, wat hiervoor de basisondersteuning is en hoe dit is toe te passen in de praktijk.

6. Persoonlijke effectiviteit in het omgaan met ‘lastig’ gedrag

‘Lastig’ gedrag is persoonlijk. Wat de ene persoon als ‘lastig’ ervaart, hoeft voor de ander niet zo te zijn. Deze training geeft naast de achtergrondinformatie over leerkrachthandelen en gedrag, inzicht in de persoonlijke triggers en talenten en hoe je dit kunt inzetten bij het buigen van ‘lastig’ gedrag. Het met en van elkaar leren middels een praktijkgerichte intervisiewerkvorm vormt een belangrijk middel in deze training. 

7. Onvergetelijk voor de groep door positief leidinggeven

Onvergetelijk zijn als leerkracht. Wie wil dat niet? Door het toepassen van de elementen uit de Vriendelijk Leidinggevende Communicatie kun jij onvergetelijk worden voor jouw leerlingen en draai je je lessen als een geoliede machine! 

8. Coöperatieve werkvormen & Energizers

Wat is het fijn als je leerlingen betrokken zijn bij de les en je ze kunt activeren. Door middel van deze training vul jij je toolbox met leuke, coöperatieve werkvormen en energizers, die je zonder al te veel voorbereiding op verschillende momenten in de les in kunt zetten. Op deze manier bevordelijk je de sfeer in de groep en haal je het hoogste leerrendement! 

9. Differentiëren in de les, onderwijs op maat

Leren gaat het beste in de zone van naaste ontwikkeling als je net een stapje verder mag zetten dan dat je nu bent. Of twee stapjes als je kan en durft. Ga er maar aan staan… 25 verschillende kinderen, hoge eisen, veel verschillende ondersteuningsbehoeften. In deze training leer je hier handen en voeten aan te geven.

10. Pesten / Meidenvenijn

Meisjes kunnen onderling erg gemeen zijn tegen elkaar. Dit heeft niet alleen impact op korte termijn: ook op langere termijn kan dit gevolgen hebben. Na het volgen van deze training sta jij zelf steviger in je schoenen om meidenvenijn te herkennen en aan te pakken. 

11. Klassenmanagement

Klassenmanagement zijn alle maatregelen die een leerkracht neemt om het onderwijs efficiënt en prettig te laten verlopen. Hoe maak je dan keuzes, hoe stem je af, hoe zorg je dat alle kinderen kan begeleiden? Veel valt of staat met een goede planning en goed klassenmanagement. Maar wat is goed? In deze cursus leer je verantwoorde keuzes maken, goed je eigen grenzen aangeven en bewaken. 

Bekijk de huidige agenda via deze link

Vragen? Wij helpen je graag!

Wil je meer weten over onze dienstverlening, of over de mogelijkheden om aan de slag te gaan in het onderwijs, de kinderopvang of welzijn en zorg? Bel gerust. 

Neem contact op

Excellent Flex gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close