Excellentflex pagina inhoud

Zo ziet een tekst eruit als je dyslexie hebt

Zo ziet een tekst eruit als je dyslexie hebt

Heb jij leerlingen in de klas met dyslexie? Dan weet je hoe lastig het voor hen is om teksten goed te kunnen lezen. Hoe zij hun teksten echt voor zich zien, kan jij, als je zelf geen dyslexie hebt, echter niet ervaren. Tot nu! 

De website Github heeft een handige, interessante tool gemaakt…

Dyslexie Simulator
Met de Dyslexie Simulator kun je zien wat voor uitdaging het voor kinderen is om met dyslexie een tekst te lezen. En eerlijk is eerlijk, het is vrij lastig om de tekst op een normale manier te lezen… Zo snap je meteen hoe een kind zich voelt! Benieuwd hoe dit eruit ziet? Klik hier!

Vijf tips: hoe help je kinderen met dyslexie?
1.Ga niet te snel door de lesstof heen en maak het bord niet te snel schoon. Zo heeft je leerling extra tijd om alles te lezen.
2.Is het rumoerig in de klas? Laat je leerling dan zijn of haar opdrachten of toets in een aparte kamer maken.
3.Meerkeuzevragen zijn vaak heel lastig voor kinderen met dyslexie. Vermijd deze daarom ook zoveel mogelijk voor hen.
4.Houd de opdrachten en toetsen voor deze leerling kort en krachtig.
5.Laat de leerling vooraan in de klas zitten, zodat hij of zij minder afleiding heeft en hij of zij sneller met vragen en opmerkingen kan komen.

Hoe ga jij om met kinderen die dyslexie hebben?

Bron: GEON / Wij-leren.nl - 

ExcellentFlex Onderwijs biedt het meeste werk in het primair en speciaal (voortgezet) onderwijs; detachering, payroll, werving en selectie maar ook in een flexpool. Benieuwd naar onze vacatures? Klik dan hier.   

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen van deze website. Meer informatie hierover vind u op onze cookie instellingen pagina.

OK