Excellentflex pagina inhoud

Vijf interessante onderwijsboeken om te lezen

Vijf interessante onderwijsboeken om te lezen

Het onderwijs is afwisselend en dynamisch: er gebeurt altijd wel iets! Dit betekent dat je nooit bent uitgeleerd en dat jij jezelf telkens kan blijven ontwikkelen. Deze vijf handige, leerzame boeken helpen je hierbij verder… 

Boek 1. Luister je wel naar mij? 

Een kind dat niet zo lekker in zijn vel zit, twee ruziënde vriendinnen, een boze of verdrietige leerling… Praten met kinderen is bij jou de orde van de dag. Hoewel dit onwijs belangrijk is, leer je vanuit je opleiding niet precies hoe je dit kan aanpakken. In het boek ‘Luister je wel naar mij?’ beschrijft psycholoog/therapeut Martine Delfos hoe je gesprekken kan voeren met kinderen tussen de vier en twaalf jaar. Lastig is het zeker, maar met deze richtlijnen heb jij al meer inzicht over hoe jij dit het beste kan aanpakken! Het boek kost €25,90 en koop je via deze website

Boek 2. SEL – Sociaal-emotioneel leren als basis

Sociaal - emotioneel leren (SEL) wordt steeds belangrijker in het onderwijs. Als leerkracht wil je begrijpen waarom kinderen op een bepaalde manier reageren en welke emoties zij voelen bij bepaalde handelingen. Ook wil je dat ze zich kunnen inleven in anderen. Met het boek ‘SEL’ lees jij hoe jij hier als leerkracht mee om kan gaan en hoe je deze kinderen kan helpen. Het is, volgens één van de recensies, ‘een boek wat gebruikt wordt voor scholen als handreiking/achtergrond informatie bij de sociaal emotionele ontwikkeling van kinderen’. Handig en fijn in gebruik dus! Dit boek kost €19,95 en bestel je hier

Boek 3. Expliciete Directe Instructie (EDI)

Aandacht voor efficiency is enorm belangrijk: op deze manier worden leerdoelen sneller bereikt, heb je sneller een grotere lesbetrokkenheid en worden gedragsproblemen verminderd. Het boek ‘Expliciete Directe Instructie (EDI) geeft tips hoe je, met behulp van vragen, instructies en richtlijnen, jouw lesefficiency in de  klas kan verhogen. Heel fijn: deze kan je toepassen op alle klassen! Benieuwd? Je vindt het boek, dat €25,95 kost, hier.

Boek 4. Growth mindset pocketboek

Mindfulness wordt steeds belangrijker en noodzakelijker in het onderwijs. Kinderen motiveren, uitdagen en hen leren hoe ze van hun fouten kunnen leren: in het ‘Growth mindset pocketboek’ lees je hoe je bij kinderen deze mindset kan leren! Het boekje bevat veel onderzoek en voorbeelden uit de praktijk. Handig, omdat je zo zeker weet dat de informatie uit het boek klopt! Nieuwsgierig? Het boek vind je hier en kost €16,00. Wil je meer lezen? Dan is het boek 'Je fantastische elastische brein' ook heel interessant om te lezen!

Boek 5.  Meester Mark draait door

De carrière switch van journalist Mark van der Werf naar het primair onderwijs verliep niet helemaal zoals verwacht: binnen twee jaar stopte Mark met het onderwijs. Zijn bevindingen schreef hij op in het boek: ‘Meester Mark draait door’. De journalist laat daar, op grappige wijze, tientallen leerkrachten hun verhaal over het onderwijs vertellen. En die verhalen maken een storm van reacties los… Een fijn, maar vooral grappig en interessant boek dat vooral enorm herkenbaar is! Voor €16,00 koop je het boek hier.

Welke boeken vind jij fijn en interessant om te lezen?

ExcellentFlex Onderwijs biedt het meeste werk in het primair en speciaal (voortgezet) onderwijs; detachering, payroll, werving en selectie maar ook in een flexpool. Benieuwd naar onze vacatures? Klik dan hier.  

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen van deze website. Meer informatie hierover vind u op onze cookie instellingen pagina.

OK