Excellentflex pagina inhoud

Tip: verander je lokaal in deze escape room!

Tip: verander je lokaal in deze escape room!

In een bepaalde tijd door middel van het oplossen van spelletjes uit een kamer proberen te ontsnappen: escape rooms zijn helemaal in! Deze trend is inmiddels ook op verschillende manieren terug te vinden in het onderwijs. 

Heb jij al ooit een escape room van je klas gemaakt? 

Ontsnappen uit de schoolbibliotheek 

Misschien heb je wel eens gehoord van de term ‘Gamification’. Een term die steeds belangrijker wordt, ook in het onderwijs. Met Gamification zijn leerlingen aan de hand van spelelementen bezig met hun lesstof. Het vakblad Praxisbulletin maakte een eigen versie van de populaire escape room. Bij hun versie moeten leerlingen ontsnappen uit de bibliotheek… Een escape room die je overigens ook gewoon in je klaslokaal kunt spelen. Het fijne aan deze variant is dat je zelf niets hoeft te verzinnen. Je hoeft alleen de opdrachten, die vooraf zijn bedacht, op papier te schrijven en je legt alles goed neer in de klas. Et voilà, je hebt je eigen escape room!

Hier vind je meer informatie over deze escape room. 

Bron: Praxisbulletin

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen van deze website. Meer informatie hierover vind u op onze cookie instellingen pagina.

OK