Excellentflex pagina inhoud

Quiz: werken via ExcellentFlex, past dat bij jou?

Quiz: werken via ExcellentFlex, past dat bij jou?

Twijfel je over flexibel werken? Geen zorgen, via deze quiz krijg je een globale indruk of dit type werk écht bij jou past!  

En, waar kom jij op uit?

Quiz: werken via ExcellentFlex, past dat bij jou?

1. Een kijkje nemen op verschillende scholen om zo te ervaren wat voor type school en type groep ik echt leuk vind én om afwisselend werk te hebben. Dat is echt iets voor mij!
A. Ja! Ik heb wel mijn voorkeuren, maar vind het erg leuk om de ene dag voor een groep 1 te staan op een openbare basisschool, om vervolgens de dag erna bijvoorbeeld aan een groep 7 les te geven op een Dalton basisschool!
B. Ik vind afwisseling fijn, maar niet op een ad hoc manier. Ik wil graag weten waar ik de komende weken of maanden aan toe ben, maar vind het wel leuk om afwisselend voor verschillende groepen op verschillende scholen te staan.
C. Nee. Ik wil graag lesgeven aan een vaste groep. Ik weet namelijk precies wat ik leuk vind en ik ben niet toe aan verschillende scholen of groepen. 

2. Ik ben erg flexibel en vind het niet erg om vooraf niet te weten voor welke groep ik sta en op welke school ik les ga geven.  
A. Dat vind ik niet erg! Ik houd er rekening mee dat dit ad hoc is.  
B. Dat vind ik niet erg, maar ik wil liever wel een aantal dagen van tevoren weten waar ik ga lesgeven.
C. Nee, dat vind ik niet fijn. Ik wil graag vooraf duidelijk weten aan welke groep ik les geef.

3. Ik maak graag voor een langere periode deel uit van een hecht, betrokken team.
A. Nee, dat hoeft voor mij niet per se. Ik kom vooral voor de ervaring en het lesgeven en voel mij daarnaast ook snel thuis in een team!
B. Ik vind het fijn om opgenomen te worden in een hecht, betrokken team. Dit hoeft niet voor een lange periode te zijn.
C. Ja, dat vind ik heel belangrijk. Ik wil een goede band opbouwen met mijn collega’s en betrokken zijn met alles wat er op de school gebeurt.

4. Ik studeer, heb nog een tweede baan of ik heb een druk leven buiten mijn werk om. Ik bepaal daarom graag wanneer ik wel of niet werk.
A. Ja. Soms kan ik in een week heel veel werken, maar door bepaalde omstandigheden kan het zo zijn dat ik in een week helemaal niet kan werken. Ik wil zelf de regie hebben en niet vastzitten aan structurele verplichtingen.
B. Ja, maar dit stel ik wel al voor een bepaalde, korte periode vast.
C. Ik heb een druk leven buiten mijn werk om, maar heb wel veel structuur nodig. Ik bepaal aan het begin wanneer ik werk en houd mij hier de gehele periode ook aan: ik wil graag weten waar ik aan toe ben.

5. Ik ben graag zelfstandig en weet mijn weg op een school goed te vinden.
A. Zelfstandig is mijn middle name! Geef mij enkele instructies en ik weet zelf de school en de groep te vinden en ik kan zelfstandig deze groep lesgeven. 
B. Ik ben wel zelfstandig, maar soms vind ik het krijgen van hulp toch wel fijn.
C. Ik ben zelfstandig, maar vind het fijn om begeleiding te krijgen in een vertrouwde omgeving.

6. Ik geef graag op mijn eigen manier les, maar ik kan mij ook vinden in de manieren en methodes die mijn collega's hanteren. 
A. Ja. Ik pak een les makkelijk op en kan hier ook eenvoudig mijn eigen draai aan geven. Het hanteren van verschillende methodes is geen probleem. 
B. Dit maakt voor mij niet uit. Ik heb liever voor een langere periode een bepaalde methode, omdat ik zo makkelijker kan lesgeven, maar ik kan mij makkelijk aanpassen. 
C. Nee, ik vind het niet zo fijn om continu te moeten schakelen naar andere methodes en houd mij graag aan mijn eigen manier van lesgeven. 

Uitslag

Meeste keren ‘A’
Jij bent in de wieg gelegd om flexibel te werken! Het liefst werk je in een maand tijd op veel verschillende basisscholen en geef je les aan veel verschillende groepen. De vrijheid om te bepalen wanneer en waar jij werkt, geeft je een heel goed gevoel. Je zou niets anders meer willen! Onze flexpool is hiervoor de perfecte oplossing.  

Meeste keren ‘B’
Op verschillende scholen werken voor verschillende groepen trekt jouw aandacht, maar om ad hoc voor veel groepen te staan, wat je doet als je in de flexpool zit, vind je iets minder. Detacheringen passen daarom perfect bij jou! Op deze manier kan je in een jaar tijd op een aantal verschillende scholen werken en sta je voor een langere periode voor een leuke groep. 

Meeste keren ‘C’
Continu wisselen van groep of school is niet echt jouw ding. Je hebt liever een vaste groep waar je heel het jaar voor staat en je bent graag betrokken bij een hecht team. Wist je dat ExcellentFlex Onderwijs ook formatieplekken aanbiedt met uitzicht op een vast contract? Dat is een ideale oplossing!

Heb je je uitslag gelezen en ben je nieuwsgierig geworden om te werken via ExcellentFlex Onderwijs? Of heb je een aantal vragen die je graag wilt stellen? Dan komen wij graag met jou in contact! Je kunt bellen naar 070 4447104 of mailen naar office@excellentflex.nl.  

Heb jij onze vacatures al gecheckt? Je vindt ze hier

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen van deze website. Meer informatie hierover vind u op onze cookie instellingen pagina.

OK