Excellentflex pagina inhoud

Leerkrachten aan het woord: de flexpool van ExcellentFlex Onderwijs

Hoe is het om via ExcellentFlex Onderwijs te werken? ExcellentFlex vertelt het je graag, maar toch kunnen wij dit niet écht ervaren. Wij vroegen daarom aan Sandra en Nikky, twee ambitieuze leerkrachten die via ExcellentFlex werkzaam zijn in regio Haaglanden en de Bollenstreek, naar hun ervaringen. Deze maand: de flexpool van ExcellentFlex Onderwijs.

Leerkrachten aan het woord: de flexpool van ExcellentFlex Onderwijs

Leerzaam 

Een flexpool is misschien iets heel anders dan dat jij gewend bent: je hebt geen vaste klas (meer), je werkt op flexibele tijden en je krijgt veel nieuwe ervaringen omdat je op verschillende scholen lesgeeft. De voordelen hebben wij voor jou al op een rijtje gezet. Maar hoe ervaren onze leerkrachten de flexpool? Nikky werkt nu voornamelijk als flexpool medewerker en vindt het enorm leerzaam. “Dit omdat je van tevoren niet weet wat je moet of kan verwachten als je eenmaal bent aangekomen op een school”, zegt ze. “Op sommige scholen had ik het idee dat ik niet bij het team paste. Het mooie daarvan is dat je veel leert over de soorten scholen en over jezelf. Waar voel je je prettig en waar niet…” Sandra is gedetacheerd. “Ik ben twee keer benaderd om in te vallen, want ik had aangegeven dat bellen altijd kon. Helaas kon ik die dagen niet, hier werd niet moeilijk over gedaan. Twee weken daarna werd ik gedetacheerd.”

Lees ook: “Leerkrachten aan het woord: het intakegesprek”

Goede band in korte tijd

Nikky vindt vooral de afwisseling leuk. “Het kan zijn dat je in een klas komt waar geen administratie is bijgehouden en je dus eigenlijk de hele dag staat te improviseren. Het kan ook goed zijn dat alles al voor je klaar ligt en tot in de puntjes staat uitgeschreven en je zo door de dag heen loopt”, zegt ze. “Bij een korte invalperiode maakt dat niet uit, want je bent vaak na één tot drie werkdagen weer klaar.” De juf voelt absoluut geen afstand tussen haar en de leerlingen, ook al staat ze maar even voor de klas. “Ik vind het bijzonder dat je in korte tijd een band opbouwt met kinderen. Na twee dagen kun je al zoveel van ze weten, hoe broertjes en zusjes heten, bijvoorbeeld, en wat hun lievelingseten is.” De flexpool is volgens Nikky echt aan te raden. “Je leert er onwijs veel van: over leerlingen, methodes en soorten teams… maar ook veel over jezelf!”

Wil je meer weten over werken in de flexpool? Stuur dan een mail naar werving@excellentflex.nl.

ExcellentFlex Onderwijs biedt het meeste werk in het primair en speciaal (voortgezet) onderwijs; detachering, payroll, werving en selectie maar ook in een flexpool. Benieuwd naar onze vacatures?  Klik dan hier.     

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen van deze website. Meer informatie hierover vind u op onze cookie instellingen pagina.

OK