Excellentflex pagina inhoud

Kinderboekenweek 2020: 5 leuke tips

Kinderboekenweek 2020: 5 leuke tips

Woensdag 30 september 2020 is het weer zover: dan start de Kinderboekenweek. Ook dit jaar heeft het weer een leuk en interessant thema: tot zondag 11 oktober zullen kinderen zich bezig gaan houden met geschiedenis!

Weet jij al wat je wilt gaan doen met je klas in deze periode? Wij hebben een aantal leuke tips verzameld.

1. Begin de dag met dagstarters

Hoe leuk is het om elke dag te beginnen met dagstarters met het thema ‘En toen?’! Juf Inger, bekend van de gelijknamige website, maakte en verzamelde dagstarters voor groep 7/8. Deze korte opdrachten kunnen leerlingen in vijf tot tien minuten maken, bijvoorbeeld als ze ’s ochtends iets eerder op school zijn. Zo zijn ze al even bezig met het onderwerp en blijft de Kinderboekenweek levendig. De dagstarters vind je hier

2. Leuke boeken om te lezen

Bij de Kinderboekenweek gaat het vanzelfsprekend om het lezen van kinderboeken. Weet jij welke boeken de thematitels zijn van dit jaar? En welk boek bij jouw klas past? Deze kinderboekenjuf heeft alle boeken voor je op een rijtje gezet. Dat niet alleen, de juf heeft er ook leuk lesmateriaal bij verzameld! Zeker de moeite waard om een kijkje te nemen op haar website. 

3. Podcasts, podcasts en nog meer podcasts

Anno 2020 lezen we niet alleen boeken, we bespreken en luisteren ze ook online! De podcast heeft een flinke opmars gemaakt en dit zie je ook terug tijdens de les. Tijdens de Kinderboekenweek kan je hier ook gebruik van maken. Geef bijvoorbeeld een podcast als huiswerk op of laat je leerlingen er 1 beluisteren tijdens de les. De Waanzinnige Podcast heeft podcast over kinderboeken, gemaakt voor en door kinderen. Ook staan er leuke podcasts op de website van Kinderpodcasts.

4. Maak een stamboom!

Tijdens de Kinderboekenweek kan je een hoop doen en staat er op internet veel inspiratie. Zeker nu het thema over geschiedenis gaat, weten we de leukste ideeën te verzinnen om te gebruiken in de klas. Zo kan je op de website van kinderboekenschrijver Jozua Douglas een eigen stamboom of spreuk maken en haal je verder ook inspiratie voor je lessen. 

5. Kleurplaten en lesmaterialen per groep

Kleurplaten doen het altijd goed. Zeker als leerlingen kunnen kleuren op code! Juf Maike biedt deze kleurplaten van bijvoorbeeld leuke ridders tegen een kleine prijs aan. Verder heeft ze ook lesmateriaal per groep verzameld. Zeker ook leuk om een kijkje op te nemen.

 ExcellentFlex Onderwijs biedt het meeste werk in het primair en speciaal (voortgezet) onderwijs en de kinderopvang; detachering, payroll, werving en selectie maar ook in een flexpool. En wist je dat wij sinds kort ook werk aanbieden in de zorg? 

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen van deze website. Meer informatie hierover vind u op onze cookie instellingen pagina.

OK