Excellentflex pagina inhoud

Een hypotheek afsluiten als flexwerker: zo gaat dat in zijn werk

Je eigen werkdagen bepalen, een hoop verschillende ervaringen en weinig overuren… Flexibel werk kent een hoop voordelen! Toch kan het zijn dat bepaalde punten onduidelijk zijn over dit type werk. Zoals een hypotheek, bijvoorbeeld. Wil jij een eigen huis kopen, maar twijfel je of dit kan wanneer je via ExcellentFlex Onderwijs werkt? Wij geven je meer duidelijkheid!

Als flexwerker bij ExcellentFlex Onderwijs kun je namelijk ook een hypotheek afsluiten…

Wel of geen intentieverklaring?
Iedere leerkracht in het primair onderwijs kan de lasten van een koopwoning dragen. Een leerkracht in het primair onderwijs verdient al gauw € 2490 per maand, waarbij flexwerkers die via ExcellentFlex Onderwijs werken, ook nog een eindejaarsuitkering ontvangen. Met dit salaris is het best mogelijk om de lasten van een koopwoning te dragen. Het ligt er echter aan of de bank jou ook een hypotheek wil verstrekken. Werk je via een vast contract, dan is dat in de meeste gevallen geen probleem. Je levert dan je werkgeversverklaring en de meest recente loonstrookjes aan, waaruit blijkt wat jouw salaris is. Als je een tijdelijk contract hebt, lever je hiernaast ook een intentieverklaring aan. Hierin wordt aangegeven dat jouw werkgever van plan is om met jou een langdurigere werkrelatie aan te gaan. ExcellentFlex Onderwijs geeft in de meeste gevallen gewoon een intentieverklaring af. Maar stel dat dit niet kan, wat dan? 

Perspectiefverklaring
Geen paniek! Als je een tijdelijk contract hebt en geen intentieverklaring kan krijgen, kun je aan je hypotheekadviseur vragen of hij of zij je wilt behandelen als een flexwerker. Op deze manier kijkt de bank naar je gemiddelde inkomen van de afgelopen drie kalenderjaren. Tenzij je in het laatste jaar minder hebt verdiend dan dit gemiddelde. In dat geval wordt namelijk het laagste bedrag gebruikt als toetsinkomen. Wanneer je een flexcontract hebt, kun je een perspectiefverklaring aanvragen bij ExcellentFlex Onderwijs. Met deze verklaring wordt er gekeken naar jouw perspectief op de arbeidsmarkt en jouw achtergrond. Wat is jouw opleiding? Je werkervaring? Je functie en vaardigheden? Wanneer je bij je geldverstrekker met deze verklaring terecht kan, wordt er in de berekening van je maximale hypotheek uitgegaan van je huidige bruto inkomen. Fijn!

Hallo droomhuis!
Werken via een detachering of werken in de flexpool van ExcellentFlex Onderwijs: hoe je ook werkt als leerkracht, het is vaak gewoon mogelijk om een hypotheek af te sluiten. Wil je een intentieverklaring? In veel gevallen regelen wij dat. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden, wij helpen je graag verder.

Wil jij weten wat je maximaal kunt lenen voor jouw droomwoning? Je berekent het eenvoudig in de Hypotheek Checker. Je ziet direct wat je maandlasten worden en welke geldverstrekker het beste past bij jouw situatie.

Bron: Knab Hypotheken

ExcellentFlex Onderwijs biedt het meeste werk in het primair en speciaal (voortgezet) onderwijs; detachering, payroll, werving en selectie maar ook in een flexpool. Benieuwd naar onze vacatures?  Klik dan hier.   
 

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen van deze website. Meer informatie hierover vind u op onze cookie instellingen pagina.

OK