Excellentflex pagina inhoud

Deze tien dingen herkennen álle kleuterjuffen- en meesters!

Deze tien dingen herkennen álle kleuterjuffen- en meesters!

Sommige juffen en meesters weten het zeker: zij zijn én blijven een kleuterleerkracht! Aangesproken worden met ‘mama’ of ‘papa’, veel te veel inspiratie opdoen en drukke kleuters zijn de orde van de dag. De vieze snottebellen neem je dan maar voor lief…  

Herkenbaar?

Deze tien dingen herkennen álle kleuterjuffen- en meesters!

1. Je hebt standaard een notitieblokje naast je nachtkastje liggen, omdat je áltijd en overal inspiratie opdoet voor in de klas. Zelfs ’s nachts word je nog wakker met onwijs veel ideeën.

2. Tja, snottebellen… je hebt ze in alle varianten al gezien. En ook alle varianten gevoeld, want kleintjes vinden het maar al te leuk om hun snottebellen aan jouw gezicht, mooie kleding en alle meubels in de klas af te vegen!

3. ‘Hallo allemaal’ is hét openingsliedje dat je zingt in de klas. En dat je zelfs in de woonkamer thuis neuriet, ook al irriteert het liedje jou inmiddels wel (en ook je partner/gezin…)

4. Als het ene kind ‘au’ heeft, heeft de ander dat standaard ook. Dat niet alleen: andere kinderen hebben het in een nog ergere variant óf hebben twee weken geleden ook zoiets gehad óf hebben het ooit een keer gehad. Weer een half uur gevuld met een hoop wilde verhalen!

5. Pinterest is hot and happening. Je haalt daar al je inspiratie vandaan, van thema’s tot snelle knutselwerkjes. Inmiddels kan jij zelf ook wel doorgaan voor Pinterest, aangezien je hele telefoon vol staat met leuke ideeën!

6. Ook al ben je helemaal geen ‘mama’ of ‘papa’, of zitten je kinderen niet bij jou in de klas: je bent inmiddels gewend om, als juf of meester, te reageren op het betreffende woord en je weet dat ze jou daarmee per ongeluk bedoelen.

7. De drukste kleuter die in de klas enorm bijdehand kan zijn, is het meest stille kind als je hem per toeval tegenkomt in het winkelcentrum. Wat doet de juf/meester daar nou?!

8. Je bent gewend om tientallen paparazzo voor de ramen te hebben staan, die maar al te graag hun kind gedag willen zwaaien. 

9. Wc-rollen, stukjes stof, oude kleding… Je hebt soms tassen vol met spullen voor school. Ze noemen je niet voor niks een echte verzamelaar!

10. Ook al heb je een enorm drukke dag gehad waarbij alles niet volgens planning is gegaan, als je die vrolijke gezichtjes ziet, krijg je weer energie voor tien.

Ben jij een echte kleuterjuf- of meester?

Beeld: Pexels

ExcellentFlex Onderwijs biedt het meeste werk in het primair en speciaal (voortgezet) onderwijs; detachering, payroll, werving en selectie maar ook in een flexpool. Benieuwd naar onze vacatures? Klik dan hier.   

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen van deze website. Meer informatie hierover vind u op onze cookie instellingen pagina.

OK