Excellentflex pagina inhoud

Deze 8 soorten leerkrachten geven op elke school les

Deze 8 soorten leerkrachten geven op elke school les

Leerkrachten hebben over het algemeen veel met elkaar gemeen: ze hebben allemaal een passie voor het onderwijs, voor kinderen, voor het lesgeven én kennen vaak dezelfde struggles zoals de hoge werkdruk. Toch verschillen juffen en meesters op bepaalde punten enorm met elkaar… Deze soorten ken jij (bijna) allemaal!  

Welk type leerkracht ben jij?

Deze 8 soorten leerkrachten geven op elke school les:

1. De ‘fanatieke Pinterest’ leerkracht

Pinterest is natuurlijk dé bron voor juffen en meesters om veel inspiratie op te doen. Waar elke leerkracht een vol verzamelmapje heeft, puilt dit mapje bij de ‘fanatieke Pinterest’ leerkracht enorm uit. Sterker nog: deze leerkracht heeft ook een papieren verzamelmap + inspiratiekast, weet precies welke ‘pin’ bij welk thema hoort én is zelf ook een inspiratiebron voor vele ‘ik vraag inspiratie aan de meest creatieve collega’s’ leerkrachten!   

2. De echte bovenbouw-, middenbouw- en onderbouwleerkracht

Misschien heb jij stiekem ook wel een voorkeur voor een bepaalde bouw, maar dit type leerkracht komt er ook echt voor uit. Al jaren geeft deze persoon les aan dezelfde soort groep en hij/zij weet als geen ander en uit eigen ervaring hoe bepaalde thema’s het leukst ingevuld kunnen worden. Lesgeven aan een andere bouw? Dat lukt deze juf of meester al lang niet meer. Hoe moet je een groep 8 lesgeven als je kleuters gewend bent? Of hoe ga je als bovenbouwleerkracht om met vieze broeken, snottebellen en huilbuien…?

3. De muzikale leerkracht

Een gitaar is al genoeg voor deze leerkracht: meer is er niet nodig voor een leuke sfeer in de klas. Is er een ruzie in de klas? Dan wordt dit opgelost met een gezamenlijk, muzikaal optreden. Zijn er nog een paar minuten over voordat de bel gaat? Hup, de gitaar komt hier dan ook tevoorschijn. Op elk schoolfeest, personeelsfeest of op kamp weet deze leerkracht de gelegenheid te creëren om een liedje te zingen.

4. De ‘altijd bezig’ leerkracht

Stapels met administratie, overvolle Pinterest mapjes, continu het klaslokaal veranderen in andere thema’s: deze leerkracht is een echte bezige bij. Want naast de drukke bezigheden in de klas zit deze juf of meester ook in verschillende raden en commissies. Wanneer je iets aan hem of haar vraagt, komt er vaak een warrig antwoord uit. Deze leerkracht is dan ook met zoveel dingen tegelijk bezig, dat er soms chaos ontstaat in zijn of haar hoofd! 

5. De hippe leerkracht

Doe jij mee met de populaire trends in de klas? Ben jij enorm positief ingesteld en zijn de leerlingen dol op jou? Dan ben jij vast en zeker de hippe leerkracht van de school. Deze juf of meester kan met elke ouder goed opschieten, weet precies hoe hij/zij in kan spelen op de nieuwste trend en is enorm populair: elke leerling wil deze persoon volgend schooljaar als zijn of haar leerkracht. Al lijkt deze leerkracht ‘perfect’, de positieve instelling en de populariteit kan de leerkracht iets teveel naar zijn/haar hoofd stijgen, wat collega’s soms niet op prijs stellen.

6. De jeugdige leerkracht

Leeftijd is maar een getal bij deze leerkracht! Wat de leeftijd van deze juf of meester ook is, hij/zij haalt altijd het kind in zichzelf naar boven. Meedoen met spelletjes op het schoolplein, de gekste wedstrijden verzinnen in de klas, thema’s compleet uitwerken en het hardste schreeuwen in de achtbaan tijdens een schoolreis. In de personeelskamer duurt het vaak een paar minuten om weer op het niveau van een volwassene te komen.

7. De ‘vroeger was alles beter’ leerkracht

Het onderwijs is in de loop der jaren erg veranderd. Het schoolbord is vervangen door een digibord, schriften zijn vervangen door tablets en naast alle technologische ontwikkelingen is het lesgeven veranderd én zijn de ouders mondiger. De ‘vroeger was alles beter’ leerkracht heeft het hier maar moeilijk mee. Deze juf of meester vraagt telkens om hulp omdat het digibord niet werkt, deelt graag nog papieren opdrachten uit en loopt tijdens de pauzes maar al te vaak te mopperen op de huidige technologie.

8. De 'stapelgek op boeken' leerkracht

De Kinderboekenweek is een feest voor deze juf of meester. Dan mag er veel gelezen én voorgelezen worden! De 'stapelgek op boeken' leerkracht heeft een indrukwekkende verzameling aan boeken. Prentenboeken, kinderboeken, maar ook boeken over het onderwijs en het lesgeven; je noemt het, deze leerkracht heeft het. Deze juf of meester kan zo een mini bibliotheek voor collega’s beginnen!

ExcellentFlex Onderwijs biedt het meeste werk in het primair en speciaal (voortgezet) onderwijs; detachering, payroll, werving en selectie maar ook in een flexpool. Benieuwd naar onze vacatures?  Klik dan hier.   

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen van deze website. Meer informatie hierover vind u op onze cookie instellingen pagina.

OK