Excellentflex pagina inhoud

De talentenjacht naar de creatiefste leerkracht

De talentenjacht naar de creatiefste leerkracht

Deze talentenjacht is afgelopen. 

Nu we tijdelijk helemaal over zijn gegaan op digitaal lesgeven, is het in deze tijd nog belangrijker om elkaar te blijven inspireren. Dat niet alleen: het is ook belangrijk om de motivatie te behouden om elke dag creatief bezig te zijn. Daar willen wij jullie met veel plezier bij helpen…

...met de talentenjacht naar de creatiefste leerkracht! Naast de titel kom je ook in aanmerking voor een prijs, speciaal voor jou van ExcellentFlex Onderwijs.

>Met positieve, ontspannen spelletjes willen wij jullie hersenen prikkelen om creatief te blijven…
>Met jullie creatieve input willen we andere leerkrachten in deze tijd inspireren!
Let op: zie het niet als extra werk. Het is juist bedoeld om even te ontspannen en creatief bezig te zijn 😉 

Talentenjacht

Vanaf donderdag 9 april wordt er (bijna) om de dag op de Facebookpagina van ExcellentFlex Onderwijs een kleine, ontspannen opdracht geplaatst. Aan jou de taak om deze op te lossen of in te vullen. Dit houd je zelf bij in je telefoon of via je laptop: je geeft het antwoord namelijk nog niet direct door. Vanaf zaterdag 25 april tot en met dinsdag 28 april 12.00 uur kan je de antwoorden van alle opdrachten die gedeeld zijn, doorsturen naar sanne@excellentflex.nl. De resultaten worden nagekeken door onze jury en de winnaar, dus de leerkracht met de meest goede antwoorden, wordt op dinsdag 28 april in de middag bekend gemaakt. Er is zelfs een extra opdracht waarbij je een grotere prijs kan winnen!

Wie mogen er deelnemen?

Deze talentenjacht is niet alleen voor leerkrachten die via ExcellentFlex werken: ook alle andere juffen en meesters, in een flexpool of met een vaste klas, mogen mee doen! De ontspannende, creatieve opdrachten zijn voor iedereen en de creatieve input is voor elke leerkracht bedoelt. Samen staan we namelijk sterk, zeker in tijden van Corona! 

Alles nog een keer nalezen

Heb je een dag gemist of geen tijd gehad? Via deze speciale pagina kan je zien wat de opdracht van de dag was en kan je de opdrachten die je hebt gemist, inhalen. Ze komen dezelfde dag van plaatsen onderaan deze pagina terecht.

Wat kan je winnen?

Heb jij alle opdrachten goed gemaakt? En zit jij bij bijvoorbeeld een raadsel er het dichtst bij? Dan maak jij kans op een persoonlijk bezoek van ons (op gepaste afstand of als de maatregelen tegen corona zijn versoepeld)! Wij zullen bij jou in de klas langskomen met een leuke verrassing voor jou én je leerlingen, die past binnen het thema zomer. Geloof ons, dat wil je niet missen!

Verder is er dus een extra opdracht die meerdere keren terugkomt. Doe je ook mee aan de extra opdracht, dan maak je kans op een verrassing voor de klas én:

  • als je niet via ExcellentFlex werkt, een gratis te volgen training;
  • als je wel via ExcellentFlex werkt, iets leuks van Rituals! 

Heb je opmerkingen/vragen? Neem dan contact op met Sanne via sanne@excellentflex.nl. 

Opdrachten

Opdracht 1. Raad het aantal paaseitjes! 

De talentenjacht naar de creatiefste leerkracht

Het paasweekend staat voor de deur! Raad jij hoeveel chocolade paaseitjes er in de rechterpot zitten? Noteer dit antwoord goed, zodat je deze niet vergeet. Wij zijn benieuwd…

Opdracht 2. Zoek de woorden!
Weet jij de oplossing van deze woordzoeker? Schrijf deze dan bij het antwoord van opdracht 1. 

De talentenjacht naar de creatiefste leerkracht

EXTRA OPDRACHT
Door het thuisonderwijs wat op dit moment gaande is, moet je als leerkracht extra creatief zijn. Wij zijn daarom erg nieuwsgierig naar hoe jij dit aanpakt: hoe geef jij les aan je leerlingen? Wij zijn op zoek naar creatieve video’s / formats* die wij ook mogen delen ter inspiratie op onze social mediakanalen. De leukste wordt dinsdag 28 april uitgekozen door onze jury. De winnaar krijgt, samen met zijn of haar klas, een extra verrassing cadeau! Mail je inzending(en) alvast naar sanne@excellentflex.nl, zodat we deze ook kunnen delen op social media.

*Dit kan zijn:

  • een challenge die je met je klas hebt gedaan;
  • een video die je hebt opgenomen voor je klas met uitleg over de lesstof;
  • een spellenblad dat je hebt gemaakt speciaal voor thuisonderwijs;
  • noem maar op!

Opdracht 3. Zoek de 7 verschillen!
Hoe zit het met jouw oog voor detail? Een paar weken geleden plaatsten wij een foto van hoe wij bij ExcellentFlex en ExcellentSearch thuiswerken. In deze foto zitten nu echter 7 verschillen in verstopt…* Kan jij deze vinden? Schrijf ze op bij de antwoorden van bovenstaande opdrachten. Succes! *Let op: per type foto zit maximaal één verschil.

Originele foto

De talentenjacht naar de creatiefste leerkracht

Foto met 7 verschillen

De talentenjacht naar de creatiefste leerkracht

Opdracht 4. Maak een leuk stukje! 
Wat zou jij graag tegen je collega’s uit het onderwijs willen zeggen om hen een hart onder de riem te steken? Schrijf een kort gedicht/verhaal, maak een tekening (of laat een mooie, betekenisvolle tekening van je kind/een leerling zien) of geef bruikbare tips voor in de klas om te laten zien dat je elkaar steunt! Dit kan je alvast mailen naar sanne@excellentflex.nl of onder de antwoorden van bovenstaande opdrachten neerzetten. (let op: je geeft hierbij toestemming om het door ons op social media te posten).

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen van deze website. Meer informatie hierover vind u op onze cookie instellingen pagina.

OK