Excellentflex pagina inhoud

De 100 meest handige apps voor leerkrachten volgens déze meester

In 2018 kun je er niet meer omheen: de vele applicaties op smartphones, tablets en andere elektronica. Ook in het onderwijs krijg je steeds vaker te maken met deze handige hulpmiddelen, die jouw werk als leerkracht een stuk makkelijker maken!

ExcellentFlex Onderwijs tipt daarom de top 100 van leerzame apps, die meester Sander heeft samengesteld.

De 100 meest handige apps voor leerkrachten

Niets is fijner dan een beetje hulp tijdens de lessen. En laat meester Sander, bekend van zijn website meestersander.nl, hier nou een handig overzicht voor hebben gemaakt! De top 100 heeft hij verdeeld in verschillende categorieën. Zo kun je praktische applicaties vinden voor je muzieklessen, vind je fijne tools voor rekenlessen én heb je meer uitdagingsopdrachten binnen handbereik. Je hebt zóveel keuze, dat je bijna niet weet waar je moet beginnen. Daarom heeft ExcellentFlex Onderwijs alvast een top 10 gemaakt!

1. Taal: “Taalzee”
Zorg ervoor dat de dieren in de zee genoeg te eten krijgen… door leuke taalspelletjes te spelen! Hoe beter jouw leerlingen de taaloefeningen maken, hoe meer eten de dieren krijgen. Leuk én educatief! De app vind je hier.  

2. Rekenen: “Rekenkoning”
Bij deze app ben je een boer of boerin, waar je het volgende level kan behalen door verschillende rekensommen te maken. Niks is leuker dan het oefenen van rekenen met een spelelement. Je wilt als kind immers de meeste sterren verzamelen, toch? De app is te verkrijgen via Google Play en de App Store.

3. Schrijven: “Letterschool”
Leren schrijven kan prima via een opgaveboekje, maar het is toch net iets leuker als je dit ook via een educatieve app op de tablet kan doen. Zeker als je de letters op het scherm kan overtekenen… De app is te verkrijgen via Google Play en de App Store.

4. Wereldoriëntatie: “How it Works”
Hoe zit de wereld in elkaar? En wat speelt er allemaal af op deze wereld? Met deze app leert je klas de wereld kennen door verschillende animaties, uitleg, spelletjes en ingesproken teksten. Zo leren ze onder andere iets over vulkanen, water en planeten. De app is te verkrijgen via de App Store.

5. Creatief: “iStopmotion”
Even iets heel anders dan tastbare knutselwerkjes om in de klas op te hangen: een eigen filmpje! Met de app iStopmotion maak je leuke, unieke video’s van speelgoed. Een hele ervaring, waar kinderen in de weer zijn met hun creativiteit en de techniek! De app is te verkrijgen via de App Store.

6. Muziek: “Simply Piano by JoyTunes”
Het is natuurlijk het allerleukst om muziekles te geven met echte instrumenten, maar wanneer je geen tijd hebt om alle instrumenten uit de kast te halen of als je een extra individuele opdracht wilt geven, kun je gebruik maken van bijvoorbeeld de app Simply Piano by JoyTunes. De app is te verkrijgen via Google Play en de App Store.

7. Engels: “Duolingo”
De app Duolingo is ideaal als het gaat om het leren van een vreemde taal. Door verschillende opdrachten te maken met woordjes en zinnen kennen je leerlingen binnen de kortste keren de basiswoorden van Engels, Frans of Spaans uit hun hoofd. Als leerkracht kun je jouw klas aanmelden op de website van Duolingo en meteen gaan oefenen. De app is te verkrijgen via Google Play en de App Store.

8. Programmeren: “Osmo Coding + (Duo & Jam)"
De wereld wordt steeds digitaler: het is daarom fijn als je leerlingen meer te weten komen over coderen en programmeren. Met deze app zijn de kinderen binnen de kortste tijd kleine programmeurs! De app is te verkrijgen via de App Store.

9. Plusklas/uitdaging: “Onderzoekendlerenapp.nl"
Je hebt waarschijnlijk kinderen in de klas zitten die toe zijn aan iets uitdagends en iets moeilijker werk willen doen. Dan is de tool voor onderzoekend leren echt iets voor jouw klas! Met deze tool leren je kinderen hoe ze het best een onderzoek kunnen uitvoeren. Handig voor nu, maar zeker ook voor later! De tool vind je hier.

10. Voor de leerkracht: “LessonUp”
Applicaties zijn niet alleen handig voor leerlingen, maar ook voor jou als leerkracht! Zo zijn er verschillende apps die jouw werk op het gebied van klassenmanagement doen verbeteren. Denk bijvoorbeeld eens aan de app LessonUp, waar je je klas motiveert en hen bij de les houdt. De app is te verkrijgen via Google Play en de App Store.

De hele top 100 vind je hier

Bron: Meester Sander

ExcellentFlex Onderwijs biedt het meeste werk in het primair en speciaal (voortgezet) onderwijs; detachering, payroll, werving en selectie maar ook in een flexpool. Benieuwd naar onze vacatures?  Klik dan hier.     

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen van deze website. Meer informatie hierover vind u op onze cookie instellingen pagina.

OK