Excellentflex pagina inhoud

Het corona virus: 6 tips om je leerlingen thuis aan de slag te laten gaan

Het corona virus: 6 tips om je leerlingen thuis aan de slag te laten gaan

Gisteren werd bekend gemaakt dat onder andere scholen en kinderopvangen tot 6 april zijn gesloten vanwege het corona virus. Om kinderen toch educatief bezig te houden, delen leerkrachten massaal handige tips op Facebook.

Wij hebben op basis van deze tips een top 6 gemaakt, die je zelf als tip kan meegeven aan ouders.

1. Video’s via schooltv

Op de website van schooltv staan altijd al handige video’s, maar in deze periode zijn ze extra handig: zo kunnen kinderen thuis bijvoorbeeld de tafels leren met behulp van fruit! 

2. Meester Sander denkt mee

Wil jij weten hoe je van afstandsleren een succes kan maken? Meester Sander geeft je handige tools die uitleggen hoe je dit als juf of meester het beste kunt doen. 

3. Toekomstkunde

Natuur, klimaat, duurzaamheid, wilde dieren… Interessante onderwerpen om over te leren! Het WWF biedt met Toekomstkunde een educatief programma dat juíst thuis gevolgd kan worden.

4. Spelenderwijs thuis leren

Als je als kind thuis bent, wil je het liefst spelen. Zeker de jongere kinderen. Diverse leerkrachten geven daarom tips hoe ouders dit het beste kunnen aanpakken. Juf Maike is hier een voorbeeld van en geeft online en offline tips

5. Thuis les geven

Ook Kennisnet heeft tips verzameld over hoe jij als leerkracht de leerlingen het beste thuis les kan geven. Ze geven daarnaast aan antwoord te willen geven op diverse vragen over thuis lesgeven en corona. 

6. Maak een quiz

Onderwijsland geeft tips hoe leerlingen, ook als ze thuis zitten, kunnen samenwerken en educatief bezig kunnen zijn. Zo geven zij aan dat je een quiz kan maken via ProQuiz

Hoe zorg jij ervoor dat je leerlingen thuis aan de slag kunnen met school?

Bron: Facebook

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen van deze website. Meer informatie hierover vind u op onze cookie instellingen pagina.

OK