Excellentflex pagina inhoud

Bepaal de klasopstelling met de Social Shuffle!

Bepaal de klasopstelling met de Social Shuffle!

Vind je het lastig om de opstelling van je klas te bepalen? Dan is de Social Shuffle iets voor jou! Dit is een makkelijke en gratis tool waar je binnen de kortste keren, samen met de klas, een klasopstelling maakt.

Ideaal voor het creëren van een hechte klas!

Klasopstelling creëren
Via de Social Shuffle bereken je vier keer per jaar een nieuwe klasopstelling. Op deze manier komen kinderen naast klasgenootjes te zitten die ze niet goed kennen, waardoor hun band wordt verbeterd. Uit onderzoek van de Radbout Universiteit is gebleken dat kinderen op deze manier aardiger zijn voor elkaar en elkaar minder gaan pesten. Een andere klasinstelling kan de sfeer in de klas dus een stuk verhogen! Dat klinkt als een interessante tool…

De werking
Je voert de Social Shuffle in drie eenvoudige stappen uit via deze website

1. De eerste stap is het invoeren van de huidige klasopstelling op de website van de Social Shuffle. Hoeveel leerlingen heb je? Wil je een busopstelling of een groepsopstelling? Deze vragen beantwoordt jijzelf. 

2. Na stap 1 te hebben uitgevoerd, ga je aan de slag met de klas. Door het digibord aan te zetten, kunnen je leerlingen zien hoe de opstelling er nu (of vorig jaar) uitziet (uitzag). Elk kind krijgt hierbij een eigen plaatje.

3.Vervolgens is het tijd om de introductievideo te bekijken en over te gaan op de Social Shuffle, waarbij elk plaatje een andere plek krijgt. 

Het kan natuurlijk zijn dat de Shuffle ervoor zorgt dat twee ‘aartsrivalen’ naast elkaar komen te zitten. Heb je hier geen zin in? Geef vooraf dan aan dat jij altijd de klasopstelling kan wijzigen als dit nodig is.  

Gebruik jij deze handige tool al?

Bron: Social Shuffle 

ExcellentFlex Onderwijs biedt het meeste werk in het primair en speciaal (voortgezet) onderwijs; detachering, payroll, werving en selectie maar ook in een flexpool. Benieuwd naar onze vacatures? Klik dan hier.   

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen van deze website. Meer informatie hierover vind u op onze cookie instellingen pagina.

OK