Excellentflex pagina inhoud

7 leuke en handige apps voor iedere leerkracht

7 leuke en handige apps voor iedere leerkracht

Het schoolbord dat vervangen is voor een digibord, tablets in plaats van schriften… Het onderwijs is héél digitaal geworden. Daarom is dit lijstje met applicaties die je kunt gebruiken tijdens je lessen, onwijs handig! 

1. TooNoisy  

Zitten er een paar druktemakers in jouw invalgroep of heb je een klas die een hoog percentage aan decibel produceert? Met deze app zorg je op een spelende manier dat je leerlingen zich rustiger gaan gedragen. Hoe dat gaat? TooNoisy is in feite een geluidsdetector voor je telefoon, waarbij er een alarm afgaat wanneer de leerlingen teveel lawaai maken. Jij stelt zelf in wanneer de drempel wordt overtreden. Gaat het alarm af? Dan bepaal jij als leerkracht wat de consequenties ervan zijn. Dit kan ervoor zorgen dat leerlingen beter nadenken voordat ze hun mond opendoen! Wil je meer weten? Klik dan hier! 

2. Trello  

Heb je heel veel ideeën in je hoofd, maar weet je niet zo goed hoe je dit georganiseerd moet opschrijven zonder ideeën kwijt te raken? Dan is Trello echt iets voor jou! Trello is een virtueel prikbord waar je al je ideeën, taken, afbeeldingen en links in kan stoppen. Zelf kan je aangeven wat gedaan moet worden, wat je aan het doen bent en wat je gedaan hebt. Ook kan je de taken en ideeën prioriteren, zodat je weet waar je als eerst aan moet werken of welk lesmateriaal het handigst is. Georganiseerder kan bijna niet! Wil je meer weten? Klik dan hier!  

3. Socrative  

Geef je les in de bovenbouw, moeten de leerlingen een toets maken en heb je totaal geen zin om tientallen toetsen na te kijken? Geen paniek! Met de technologie van vandaag kan je toetsen nu ook online maken. Socrative is een app waar leerlingen heel makkelijk multiple choice toetsen kunnen maken. Het enige wat jij moet doen is het invoeren van de vragen en de antwoorden en de computer geeft aan welke antwoorden de leerlingen hebben gegeven en wat hun score is. Wil je meer weten? Klik dan hier! 

4. PDF Document Scanner   

Fijn voor na schooltijd wanneer je bezig bent met de administratie: de PFD Document Scanner. Zo hoef je de scanner niet meer te gebruiken en heb je alle documenten op je telefoon. Hoe dat werkt? Heel simpel! Je legt datgene wat je wilt scannen klaar en start de app. Met een simpele tik scant je telefoon documenten, die de app weer opslaat als PDF-bestand. Dit kan je weer mailen naar je computer. De app is te vinden in Google Play.

5. Calibre  

Het onderwijs is, zoals je weet, vrij gedigitaliseerd én er wordt op een hoop bezuinigd. Het kopen van boeken is daarom heel leuk, maar ook prijzig wanneer je budget beperkt is. Waarom dan niet een aantal boeken verzamelen in een app? Zo hoef je niet meer te zeulen met veel boeken en heb je je lesmateriaal altijd op je telefoon. Ook kan je een keer via een tablet lezen wanneer je even geen boek bij je hebt. Wil je meer weten? Klik dan hier! 

6. Remind  

Wanneer je een vaste aanstelling hebt of gedetacheerd bent, is Remind een must. Met deze app stuur je namelijk herinneringen naar leerlingen en houd je ouders op de hoogte. Zo weten ouders via een simpele app precies wat er verwacht wordt en blijven ze op de hoogte van de meest recente nieuwtjes. Een heel groot voordeel is dat de app op privacy is gericht, want het maakt geen telefoonnummers openbaar van leerkrachten. Wil je meer weten? Klik dan hier!  

7. Attendance  

Vind je die presentielijsten op papier vervelend? Download dan snel de app Attendance! De app geeft je een visueel overzicht van alle leerlingen in de klas, waardoor je heel snel aan kan geven wie aanwezig is en wie niet. Een nadeel is wel dat je eerst namen en foto’s moet uploaden, maar wanneer je dat hebt gedaan, is de presentielijst zo afgevinkt! De app is te vinden in Google Play

Bron: Editiorial

ExcellentFlex Onderwijs biedt het meeste werk in het primair en speciaal (voortgezet) onderwijs; detachering, payroll, werving en selectie maar ook in een flexpool. Benieuwd naar onze vacatures?  Klik dan hier.     

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen van deze website. Meer informatie hierover vind u op onze cookie instellingen pagina.

OK