Excellentflex pagina inhoud

7 ideeën om je klaslokaal op te leuken  

7 ideeën om je klaslokaal op te leuken  

Wil je je (tijdige) klaslokaal op een originele manier inrichten, maar heb je geen idee hoe? Bekijk dan eens deze zeven leuke ideeën en haal hier je inspiratie uit! 

1. Schildpadden, vissen, water: een klaslokaal geïnspireerd op de oceaan
Ben je onwijs creatief en wil je een samenhangend thema in het klaslokaal? Denk dan eens aan een lokaal geïnspireerd op de oceaan! Met blauwe slierten, vissen en prachtige plafondversiersels weet jij van jouw lokaal een eigen plekje te creëren waar jij en de leerlingen met veel plezier in werken.

7 ideeën om je klaslokaal op te leuken  

2. Creatief: rondzwevende boeken 
Wanneer je weinig budget hebt of nog op zoek bent naar een kleine, extra toevoeging, is deze DIY echt iets voor jou! Hoe leuk is het om zelf boeken aan elkaar te plakken en deze op te hangen? Zeker wanneer het gaat om boeken waar jij al uit hebt voorgelezen. Een leuke herinnering aan het plafond.

7 ideeën om je klaslokaal op te leuken  

3. Waan je in de natuur 
Stop met zoeken naar een voorlees- of speelhoek… Hoewel je hier iets langer bezig bent met voorbereiden, heb je wel meteen een hoek waar je enorm trots op kunt zijn. Origineel, gezellig en gebaseerd op de natuur. Heb je weinig tijd? Dan kun je eventueel ook alleen de stoelen in jouw klas zetten. Die zijn al heel leuk!

7 ideeën om je klaslokaal op te leuken  

4. Neem je leerlingen mee de ruimte in…
Het is een simpele toevoeging aan het klaslokaal, maar maakt al een groot verschil. De lampjes, de sterren en de verschillende kleuren zorgen ervoor dat de klas zich in de ruimte bevindt! Een leuk effect voor tijdens de donkere kerstdagen…  

7 ideeën om je klaslokaal op te leuken  

5. Appels, appels en nog meer appels
Dat appels gezond zijn, weten we allemaal. Dat is echter niet het enige wat leuk is aan dit type fruit. Je kunt er ook een heel klaslokaal mee decoreren! Om je leerlingen elke dag bewust met fruit bezig te laten zijn, maar zeker ook om het lokaal op te vrolijken… 

7 ideeën om je klaslokaal op te leuken  

6. Je eigen, speciale voorleesstoel 
Het is even een werk om het in elkaar te zetten, maar wanneer het eenmaal af is, heb je er heel jouw schoolcarrière profijt van: een eigen, speciale voorleesstoel. Wedden dat niemand anders binnen de school zo’n stoel heeft? Jij zal erom bekend gaan staan! Hier lees je hoe je deze stoel moet maken

7 ideeën om je klaslokaal op te leuken  

7. Een mooi, stijlvol, gestructureerd lokaal
Jij weet als leerkracht maar al te goed hoe fijn het is om georganiseerd en gestructureerd bezig te zijn. Wanneer dit niet gebeurt, ontstaat er, zeker met kinderen, een hoop chaos! Een klaslokaal zoals onderstaande afbeelding is niet alleen mooi en stijlvol, het biedt ook structuur.

7 ideeën om je klaslokaal op te leuken  

Bron&beeld: Boredteachers / Buzzfeed / Pinterest

ExcellentFlex Onderwijs biedt het meeste werk in het primair en speciaal (voortgezet) onderwijs; detachering, payroll, werving en selectie maar ook in een flexpool. Benieuwd naar onze vacatures? Klik dan hier.  

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen van deze website. Meer informatie hierover vind u op onze cookie instellingen pagina.

OK