Excellentflex pagina inhoud

6x dit zit er in de tas van een invalleerkracht

6x dit zit er in de tas van een invalleerkracht

Als invalleerkracht heb je geen vaste basis: de ene dag geef je les op school A, terwijl je de volgende dag al voor een andere groep staat op school B. Het is dus heel fijn én logisch dat je een tas hebt waar je de belangrijkste basisspullen instopt, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. ExcellentFlex geeft tips!

6 dingen die in de tas van een invalleerkracht zitten:

1. Een etui, rekenmachine, agenda en notitieblok

Handig om even snel iets op te schrijven, een pen uit te lenen, een klein rekensommetje te maken of aantekeningen te maken! Daarnaast kun je heel fijn al jouw werkdagen in je agenda zetten, zodat je goed op de hoogte bent waar je wanneer moet werken.

2. Een kleine EHBO-set

Kinderen zijn maar al te vaak onhandig en dan is het fijn dat je zelf wat pleisters en andere spullen hebt om een wond te verzorgen. Je wilt namelijk niet eerst een half uur zoeken naar de EHBO-trommel voordat je de leerling kan helpen…

3. Genoeg tussendoortjes

Een klas lesgeven is pittig, dat weten we allemaal. Dan is een tussendoortje enorm fijn om je energielevel weer omhoog te krijgen. Ook als je lang moet reizen naar je werk, is het fijn om altijd iets achter de hand te houden, zodat je niet flauw wordt van de honger op de terugreis.

4. Een leuk voorleesboek

De meeste leerkrachten hebben een eigen voorleesboek waaruit ze voorlezen. Aangezien jij het misschien niet fijn vindt om uit het voorleesboek van de klas te lezen, kun je een eigen boek meenemen waar je korte verhaaltjes uit vertelt. De ‘echte’ juf of meester kan gewoon weer verder waar hij of zij is gebleven en jij hebt een leuk verhaal vertelt uit een nieuw boek! 

5. Lesideeën en werkbladen

Het kan zijn dat de afwezige leerkracht van jouw invalgroep geen dagplanning heeft klaargelegd of dat kinderen al snel klaar zijn met hun taak voor die dag. Zorg er daarom voor dat je altijd iets in je tas hebt waar leerlingen zelf mee aan de slag kunnen gaan, zoals extra opdrachten of een leuke kleurplaat.

6. Gymspullen

Het kan ook zijn dat je gymles moet geven. Zorg er dan ook voor dat je een gymfluitje, je gymschoenen en leuke gymideeën in je tas hebt, zodat je goed voorbereid de les kunt geven.

Welke spullen zitten standaard in jouw invaltas?

ExcellentFlex Onderwijs biedt het meeste werk in het primair en speciaal (voortgezet) onderwijs; detachering, payroll, werving en selectie maar ook in een flexpool. Benieuwd naar onze vacatures?  Klik dan hier.   

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen van deze website. Meer informatie hierover vind u op onze cookie instellingen pagina.

OK