Excellentflex pagina inhoud

6 redenen waarom leerkracht zijn zo leuk is

6 redenen waarom leerkracht zijn zo leuk is

Waardering van leerlingen, jezelf blijven ontwikkelen en enorm creatief bezig zijn… Het zijn van een juf of meester is maar al te leuk!  

Vul jij het lijstje aan? 

1. Je maakt als leerkracht altijd wel wat mee 

Leerkracht een saai beroep? Echt niet! Als je ’s ochtends opstaat weet je nooit wat je die dag in de klas mee gaat maken. Zo kan het maar net zijn dat een leerling met een briljante opmerking komt waar je nog weken om kan lachen, kunnen leerlingen je een mooi compliment geven of moet je een ruzie tussen twee beste vrienden weten op te lossen. En dat is nog best vaak een gepuzzel!   

2. Je bent enorm creatief bezig  

Leerkrachten zijn over het algemeen heel creatief. Hoe leuk is het om deze creativiteit te kunnen uiten in je werk? Zo kan je meewerken aan de leukste knutselwerkjes, kun je de meest originele, creatieve lessen geven en ben je omringd met creatieve kinderen die jou op hun eigen manier weer elke dag inspireren.  

3. Je krijgt er enorm veel waardering voor terug  

Leerkracht zijn is af en toe zwaar, dat kunnen we niet onder stoelen of banken stekenMaar het draait uiteindelijk om wat je ervoor terug krijgt: enorm veel waardering en voldoening. Wanneer het eindelijk kwart over drie is en je drie ruzies op hebt moeten oplossen, twee keer iemand strafwerk hebt moeten geven en vijf minuten langer in de pauze moest doorgaan, maar tóch een lief compliment krijgt van iemand met een stralende glimlach, weet je waar je het voor doet. Je bent een voorbeeld en zal kinderen, wat er ook gebeurt, het beste onderwijs geven!  

4. Je blijft jong van geest 

Door met kinderen bezig te zijn en hun manier van denken te ervaren, blijf je als leerkracht jong van geest. Zo doe je maar al te graag mee met voetbal, maak je dezelfde grapjes die je leerlingen ook maken en voel je kinderen heel goed aan. Leuk, maar wel even omschakelen wanneer je weer thuis bent en je met je partner wilt praten… Kindertaal is niet voor iedereen bestemd!  

5. Je blijft jezelf ontwikkelen 

Je leert als leerkracht niet alleen jezelf iets bij… Je leert ook elke dag weer nieuwe dingen van collega’s en leerlingen! Je weet nu dat Enzoknol een hele beroemde ‘vlogger’ (van die term wist je eerst ook niks af) is, je krijgt de leukste ideeën en de handigste tips voor tijdens het lesgeven van andere collega’s en je weet door ervaring steeds beter hoe je om moet gaan met alle soorten kinderen en hun ouders. Zo leer je jezelf ontwikkelen tot een steeds betere leerkracht!

6. Je hebt meer vakantie 

Ook al moet je in de vakanties vaak nog een hoop dingen voor school doen, je hebt wel een paar extra vrije dagen waar je leuke dingen kan doen met je gezin of vrienden. Dat allemaal zonder extra vrije dagen op te moeten nemen!  

ExcellentFlex Onderwijs biedt het meeste werk in het primair en speciaal (voortgezet) onderwijs; detachering, payroll, werving en selectie maar ook in een flexpool. Benieuwd naar onze vacatures? Klik dan hier.   

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen van deze website. Meer informatie hierover vind u op onze cookie instellingen pagina.

OK