Excellentflex pagina inhoud

6 fijne tools voor in de klas

6 fijne tools voor in de klas

We kunnen vandaag de dag niet meer zonder handige tools die het lesgeven een stuk makkelijker maken. Kennisnet vroeg leerkrachten naar hun favoriete 2.0-tools voor in de klas en stelde een top 10 samen.  

Welke gebruik jij? 

1. Kahoot!  

Ken je Kahoot! al? Met deze tool kan je met een zelfgemaakte quiz de kennis van kinderen testen. De kinderen vullen deze quiz in via hun tablet. Ook kan je kinderen zelf in de les aan het werk zetten door hen een quiz te laten maken voor hun klasgenoten! 

2. Tes Teach via Blendspace 

Heb je enorm veel nakijkwerk, waardoor je nauwelijks een leuke les kan voorbereiden? Geen zorgen! De tool Tes Teach (via Blendspace) zorgt ervoor dat je binnen vijf minuten mooie, leuke lessen ontwikkelt, ook al weet je nog helemaal niks over het onderwerp af. De zelfgemaakte lessen kan je vervolgens weer delen met leerlingen en collega’s.  

3. ClassDojo  

Wanneer de sfeer in de klas verbeterd moet worden, is ClassDojo een hele handige tool die je kan gebruiken. Met deze tool kan je goed gedrag van leerlingen belonen en hun gedrag positief beïnvloeden. Ook kan je feedback geven aan je leerlingen en gedragsrapportages maken.   

4. Google Apps for Education  

Het 'leerkracht zijn' levert altijd een hoop administratief werk op. Maar waar laat je dat allemaal? Google heeft daar het antwoord op. Met Google Apps for Education heb je verschillende tools tot je beschikking, zoals gedeelde documenten, een spreadsheet met vorderingen van leerlingen en een klassenagenda. De gegevens worden allemaal veilig in de cloud opgeslagen.  

5. Tricider 

Wil je een stemrondje onder je leerlingen doen of uitleggen hoe het stemmen werkt? Dan is Tridicer een fijne tool. Met deze tool kunnen leerlingen op bepaalde onderwerpen stemmen en kunnen hier argumenten aan toegevoegd worden. Ook is het perfect voor het verzamelen van ideeën.  

6. Padlet  

Padlet is een virtueel prikbord en perfect voor het verzamelen van ideeën of antwoorden van leerlingen. Op een lege internetpagina plak jij briefjes met tekst en geluid en kan je dat aan de leerlingen laten zien. Zo komt er een goed overzicht van wat iedereen over bepaalde onderwerpen denkt. Handig!   

Bron: Kennisnet

 ExcellentFlex Onderwijs biedt het meeste werk in het primair en speciaal (voortgezet) onderwijs; detachering, payroll, werving en selectie maar ook in een flexpool. Benieuwd naar onze vacatures? Klik dan hier.   

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen van deze website. Meer informatie hierover vind u op onze cookie instellingen pagina.

OK