Excellentflex pagina inhoud

5x dit kun je met je klas doen tijdens de Olympische Winterspelen!

Klaar voor de start en… af! Vandaag beginnen de Olympische Winterspelen, waarbij we met trots onder andere Sven Kramer, Ireen Wüst, Sjinkie Knegt en Cheryl Maas kunnen gaan aanmoedigen. Niks is leuker om dit met je klas te doen door zelf ook in de Olympische sferen te komen!

Dit kun je allemaal met je klas gaan doen…

1. De grote Wintersportquiz
Welke Nederlander heeft het vaakst goud behaald tijdens de Olympische Winterspelen? En wie is er op dit moment gekwalificeerd voor snowboarden? Allemaal interessante informatie die jij kan benoemen tijdens je lessen, om vervolgens dit aan het eind van de dag te vragen in de vorm van een quiz. Wedden dat jij sommige weetjes ook niet weet? Het fijne is dat jij de quiz niet zelf hoeft te maken. Via schoolportaal krijg je genoeg input! Klik hier voor groep 1 tot en met 4, klik hier voor groep 5 en 6 en klik hier groep 7 en 8.

2. Olympische sporters in de gymzaal
Zet jouw leerlingen in als echte topsporters! Laat de kinderen van de dikke mat af roetsjen, maak gebruik van de Olympische ringen (= hoelahoeps) of ga schansspringen. Of je gaat curling spelen en rodelen… Allemaal voor die gouden, zilveren of bronzen medaille op het erepodium! Die jij natuurlijk kan maken met banken, eigen versierde kettingen en eventuele traktaties… Hier vind je meer inspiratie voor deze lessen. 

3.Een mooie overwinnaarskroon
Een eigen overwinnaarskroon, die je op kan doen als je een prestatie hebt geleverd… Als je inspiratie nodig hebt voor een knutselles, kun je makkelijk inspelen op de Olympische Winterspelen door een overwinnaarskroon te maken. Het maken is heel simpel: je knipt papier in stroken en plakt er (echte) bladeren op. Et voilà: voor elke (persoonlijke) overwinning kunnen je leerlingen hun eigen kroon opdoen! Een voorbeeld van deze overwinningskroon vind je hier.

4. Verschillende landen en culturen in aardrijkskundelessen
De Olympische Winterspelen verbinden een hoop landen met elkaar. Elk land heeft zijn eigen cultuur en kent zijn eigen normen en waarden en daar kan jij op inspelen tijdens de aardrijkskundelessen! Dat niet alleen, je kan ook meteen een les wijden aan Zuid-Korea, het land waar de Olympische Winterspelen zich afspelen. Een geschiedenisles over dit land, met verhalen over hun conflict met Noord-Korea bijvoorbeeld, is ook een lesidee! 

5. Filmpjes over de Olympische Winterspelen
Ben je toe aan een rustige middag en wil je je klas laten ontspannen? Dan zijn deze filmpjes over de Olympische Winterspelen fijn om naar te kijken. De filmpjes hebben stuk voor stuk een belangrijk thema, zoals respect, vriendschap en de geschiedenis en duren maar kort, zodat je ze ook tussen de lessen door kunt laten zien!

Geef jij aandacht aan de Olympische Winterspelen in de klas?

Bron: Schoolbordportaal

5x dit kun je met je klas doen tijdens de Olympische Winterspelen!

ExcellentFlex Onderwijs biedt het meeste werk in het primair en speciaal (voortgezet) onderwijs; detachering, payroll, werving en selectie maar ook in een flexpool. Benieuwd naar onze vacatures? Klik dan hier

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen van deze website. Meer informatie hierover vind u op onze cookie instellingen pagina.

OK