Excellentflex pagina inhoud

5 leuke knutseltips voor Moederdag

5 leuke knutseltips voor Moederdag

Zondag 12 mei is het alweer Moederdag. Weet jij al wat je jouw leerlingen wilt laten maken voor hun moeders? Wij hebben vijf leuke knutseltips verzameld!

Knutseltip 1. Mooie plantenhanger

Nu we eindelijk ook aan het weer kunnen merken dat de lente is begonnen, is het leuk om hierop in te spelen door plantenhangers te maken! Hier kunnen weer mooie krokussen of andere voorjaarsplanten in en het siert de woonkamer, de keuken of de tuin. Het maken van deze hanger is héél simpel, je leest hier hoe je deze kan maken. 

5 leuke knutseltips voor Moederdag

Knutseltip 2. Gepersonaliseerde sleutelhanger 

Een sleutelhanger is voor iedere moeder een leuk cadeau. Een fietssleutel, een huissleutel, een autosleutel… Er is altijd wel een sleutel waar deze eigen, gepersonaliseerde sleutelhanger aan gehangen kan worden! Onderstaande foto is een leuk voorbeeld van een mooie sleutelhanger. Gebruik wat touw, karton, kralen en elastiekjes en laat de creativiteit van je leerlingen de vrije loop! 

5 leuke knutseltips voor Moederdag

Knutseltip 3. Madeliefjesschilderij

Om in de voorjaarssferen te blijven: laat je leerlingen een mooi kunstwerk van madeliefjes maken. Met een leuke quiz tijdens de knutsellessen, want wie kan raden wat de woordspeling is in het woord “ma-de-liefste”? Hier lees je hoe je dit schilderij het beste kan maken.

5 leuke knutseltips voor Moederdag

Knutseltip 4. Glazen pot met lichtje

Voor tijdens de toekomstige warme avonden buiten, is het onwijs gezellig als je de tuin kan laten verlichten met een zelfgemaakt lichtje! Laat elke leerling een glazen pot meenemen. De rest wat jij nog moet halen is verf, papier, touw, kaartjes en kaarsjes! Hier lees je hoe je dit lichtje het beste kan maken.

5 leuke knutseltips voor Moederdag

Knutseltip 5. Knutselwerk in hartvorm

Merk je dat jouw leerlingen wat extra uitdaging nodig hebben tijdens de crealessen? Maak dan dit mooie hart! Het lijkt ingewikkeld, maar na een korte instructie van jou en het kunstwerk zelf als voorbeeld, kan de klas zo aan de slag en zijn ze de hele middag (of knutselmiddagen) zoet. Lees deze instructie hier

5 leuke knutseltips voor Moederdag

Bron: Pinterest 

ExcellentFlex Onderwijs biedt het meeste werk in het primair en speciaal (voortgezet) onderwijs; detachering, payroll, werving en selectie maar ook in een flexpool. Benieuwd naar onze vacatures? Klik dan hier.

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen van deze website. Meer informatie hierover vind u op onze cookie instellingen pagina.

OK