Excellentflex pagina inhoud

4 ideeën voor het afscheid van groep 8

4 ideeën voor het afscheid van groep 8

Alles is op dit moment een beetje anders. Ook het afscheid van groep 8. Gaat de eindmusical nou wel of niet door, en zo ja, op welke manier? Gelukkig zijn er genoeg creatieve ideeën en alternatieven bedacht om het afscheid waardig genoeg te maken.

Hoe ziet het afscheid er bij jullie uit?

1. Schoolmusical the movie
Bij het afscheid van de basisschool hoort toch wel echt een musical. Wil je deze dan hoe dan ook door laten gaan? Maak er dan een film van! Je kunt de musical bijvoorbeeld per scene opnemen en samenvoegen. Dit is niet alleen leuk voor nu, maar ook voor later. Het livestreamen van de musical is natuurlijk ook een optie: het hebben van een publiek is namelijk hartstikke leuk. Tegenwoordig kan alles digitaal, dus dit ook!

2. Maak een eigen tijdschrift
Het maken van een eigen tijdschrift zorgt ervoor dat kinderen creatief bezig zijn en een mooie herinnering hebben voor later. Kinderen kunnen omschrijven wat ze het leukste vonden van hun basisschool tijd, een persoonlijke pagina maken, foto’s toevoegen en eventueel mensen van de school interviewen. Een optie is om een bladzijde op een luchtige manier te laten gaan over de corona crisis, zodat ook dit vastgelegd wordt voor later. Tips en werkbladen voor dit tijdschrift vind je hier.

3. Organiseer een parade!
Afscheid nemen van de basisschool is iets bijzonders. Niet alleen voor de leerlingen, maar ook voor de ouders. Het is leuk als je hen ook betrekt bij dit moment. Juf Maike kwam met het idee van een parade. Stippel een route uit waar kinderen langs fietsen (of langsrijden samen met een bestuurder in de auto). Aan de kant staan (op 1,5 meter afstand) trotse, klappende ouders, verzorgers en familie. De route kan eventueel leiden naar een besloten afscheidsfeest zonder ouders op school.

4. Video’s, video’s en nog meer video’s!
Beeldmateriaal is leuk. Zeker nu ouders waarschijnlijk niet op een afscheidsavond kunnen zijn (of net wel, dat is nog even de vraag), kunnen ze toch bij het afscheid worden betrokken. Dit kan op verschillende manieren. Laat je leerlingen bijvoorbeeld een video opnemen waar ze hun talenten laten zien. Een soort talentenjacht. Die video kan je op een speciale dag versturen naar alle ouders en is tevens leuk als herinnering. Net als een ‘tijdmachine’, waarbij kinderen vertellen hoe hun leven er over bijvoorbeeld twintig jaar uit zal zien.

Bron: juf Maikebasisonderwijs.online  

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen van deze website. Meer informatie hierover vind u op onze cookie instellingen pagina.

OK