Excellentflex pagina inhoud

3x dit kun je met de klas doen tijdens de Week van het Geld

Met geld om kunnen gaan is heel belangrijk. Dat kan jij als juf of meester maar al te goed uitleggen aan je leerlingen tijdens de Week van het Geld! De week van 25 maart tot en met 29 maart staan veel scholen stil bij het krijgen, uitgeven en sparen van geld. Wij hebben drie simpele tips voor je verzameld!

3x dit kun je met de klas doen tijdens de Week van het Geld

Tip 1. Het zakgeldspel in de praktijk

Geef je leerlingen ergens deze week een boterhammenzakje met (nep) zakgeld. Ze mogen de hele dag of dagen zelf kiezen waar ze het aan willen uitgeven. Willen ze een extra tekening maken? Of willen ze een leuk filmpje op Youtube zien? Ook kunnen ze ervoor kiezen om bijvoorbeeld naast jou te zitten of om met iemand samen te werken. De kinderen mogen het geld uiteraard ook sparen. Jij bent de kassa en houdt alles bij. Aan het eind van de dag/dagen kijk jij wie het meest heeft uitgegeven en wie het meest heeft gespaard. Klassikaal kun je dit bespreken en hier wijze lessen uit halen!

Tip 2. Ouderwetse geldspellen

Niets is leuker dan een ouderwetse spelmiddag! Verzamel via je leerlingen spelletjes als ‘Monopoly’, ‘B.V.K. Zakgeldspel’, ‘Wat doe je met je zakgeld’ of ‘Lach je rijk’ en maak van de knutselles een spelletjesles. Wanneer iedereen is uitgespeeld of wanneer de tijd is verstreken, ga je met elkaar in gesprek: wat hebben je leerlingen precies geleerd over geld tijdens het spelen van de spelletjes?

Tip 3. Gratis lesmateriaal

Heb jij weinig tijd maar wil je toch een les besteden aan de Week van het Geld? Op de website www.weekvanhetgeld.nl kun je gratis lesmateriaal aanvragen. Heel handig, want je kunt je groep aanvinken en krijgt zo het lesmateriaal voor die klas. Ook kun je via schoolTV handige filmpjes bekijken over geld. Typ ‘Alles heeft zijn prijs’ in en je krijgt meteen handige tips over sparen en beleggen. 

Bron: Week van het Geld / Beeld: Pexels

ExcellentFlex Onderwijs biedt het meeste werk in het primair en speciaal (voortgezet) onderwijs; detachering, payroll, werving en selectie maar ook in een flexpool. Benieuwd naar onze vacatures? Klik dan hier. 

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen van deze website. Meer informatie hierover vind u op onze cookie instellingen pagina.

OK