HBO lerarenopleiding

Binnen twee jaar je PABO-diploma op zak mét salaris en uitstekende begeleiding? Dit is de uitdaging die je zoekt.

Leerwerktraject lerarenopleiding, van onderwijsassistent / pedagogisch medewerker naar leerkracht

Hou jij er ook van om zelf de teugels in handen te hebben voor de klas? Heb jij een onderwijs gerelateerde opleiding afgerond? Denk aan pedagogisch werk, onderwijsassistent of leerkrachtondersteuner en ben je een aanpakker? Hoe tof zou het dan zijn als jij zelf dat felbegeerde PABO-papier binnen kunt halen. Mét drie betaalde lesdagen en één onbetaalde stagedag, zodat je werken en leren perfect kan combineren.  

Eens kijken of jij warm wordt van deze werkagenda: 

Maandag 

Tijd om weer lekker te knallen vandaag! Want de eerste lesdag van de week staat voor de deur. Uitgerust kom je op school aan en kijk je nog snel in de klassenmap naar je lesrooster. Je ziet dat je in het magazijn nog de ecoline moet pakken voor de tekenles. Meteen maak je een aantekening om David eens extra te observeren tijdens deze activiteit. 

Na schooltijd heb je een oudergesprek. Gelukkig heb je deze goed kunnen voorbereiden met de intervisie vorige week. Fijn om zo met medestudenten over oudergesprekken en gedrag te sparren tijdens een college bij Hogeschool InHolland.  

Het gesprek liep vlot, yes! Je ruimt de klas op en trekt de klasdeur achter je dicht. ‘s Avonds maak je een persoonlijke studieplanning. Je besluit om per avond de opdrachten in te plannen. Koffie(of thee) en lekker aan de slag. 

Dinsdag 

Je vaste stagedag! Vandaag werk je samen met Mirthe, een leerkracht met jaren ervaring. Het is fijn dat je tussendoor met haar kunt sparren. Je hebt haar gevraagd om de muziek – en gymles van vandaag van feedback te voorzien. Ook wil je met Mirthe delen hoe goed het oudergesprek van gisteren ging. 

Na schooltijd bespreken jullie samen de feedback door. Mirthe wijst je op het leiding geven wat in de muziek – en gymles terugkomt. Je kijkt meteen welke beroepscompetenties hiermee matchen. Je besluit om deze input mee te nemen naar het klassenbezoek van de coach, aanstaande donderdag. 

Vanavond ga je verder aan de studie. Je planning loopt vlot en het geeft je een kick, je bent lekker op schema. 

Woensdag 

Vandaag volg je zelf les, aan de Hogeschool InHolland. Medestudenten ontmoeten, met elkaar intervisie uitvoeren en je vragen aan de docent stellen, dat is het programma. Je hebt heel veel vragen opgeschreven die je wilt stellen aan de docent. 

Ook ben je benieuwd hoe studenten omgaan met het leiding geven aan een gymles, als er drie spellen tegelijk bezig zijn. Je merkte dat je dit gisteren nog niet soepel genoeg vond lopen. Hierop besluit je dit als intervisie in te brengen. 

Vanavond weer thuis ga je verder met de opdrachten. Je hebt een plan opgesteld hoe je de beroepscompetentie van leiding geven in het klassenbezoek van morgen wilt tonen.   

Donderdag 

Tijd voor het klassenbezoek door de coach! Je weet wat je wilt laten zien tijdens de rekenles en geniet van de kinderen en hun enthousiasme. Je hebt een les over bewegend leren voorbereid. Het klassenbezoek is ontspannen. In het nagesprek merk je dat je vragen en twijfels serieus genomen worden. Daarnaast krijg je energie van de positieve feedback die je ontvangt. 

Samen kijken jullie naar de planning van de opdrachten. Het is fijn dat je op koers ligt. De rest van de dag gaat het lesgeven door. Je hebt bewust het huisbezoek verplaatst naar volgende week. Deze week wil je de opdracht over de beroepscompetentie bewijzen afronden. 

Vrijdag 

Vrijdag, je laatste lesdag alweer van de week. Met de klas ga je op excursie. Dit is fijn, je wilde een paar leerlingen extra observeren. En daar heb je deze dag voldoende tijd voor. Moe maar voldaan komen jullie op school terug. 

Je hebt voor het weekend een strakke planning voor de laatste opdrachten en gaat vol energie aan de slag. De zelfstandigheid in het kiezen van opdrachten en planning bevalt je erg goed. Kijkend naar de kalender lach je. Over minder dan 2 jaar ben jij een bevoegde leerkracht! 

Dit traject wordt geboden in samenwerking met Hogeschool InHolland in de provincies Noord-Holland, Utrecht en Zuid-Holland. Er kan gekozen worden uit diverse locaties (Alkmaar, Haarlem, Den Haag, Rotterdam en Dordrecht). Ben je woonachtig in een naastgelegen regio? Ook dan kun je solliciteren. Wees je ervan bewust dat je stage en werk wél in Noord-Holland, Utrecht of Zuid-Holland zal plaatsvinden. 

Klinkt dit uitdagend? Mooi! 

Wij bieden jou... 

  • De hbo-opleiding tot Bachelor Leraar Basisonderwijs bij Hogeschool InHolland
  • Een volledige vergoeding van het collegegeld en een vergoeding van de verplichte literatuur (na aanschaf)
  • Een contract met urengarantie van 3 dagen / 24 uur per week
  • Uitstekende maatwerk begeleiding en coaching in de praktijk én op gebied van studievoortgang
  • Een baangarantie na het succesvol afronden van je studie

Solliciteer via www.excellentflex.nl of e-mail voor vragen naar maaike@excellentflex.nl (regio Zuid-Holland) of  miranda@excellentflex.nl (regio Noord-Holland).

Vragen? Wij helpen je graag!

Wil je meer weten over onze dienstverlening, of over de mogelijkheden om aan de slag te gaan in het onderwijs, de kinderopvang of welzijn en zorg? Bel gerust. 

Neem contact op

Excellent Flex gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close