Educatie nieuwsbrief Onderwijs en Kinderopvang

Ontwikkeling bij ExcellentFlex

De ontwikkeling van en zorg voor ‘jullie’ kinderen staat op jouw eerste plek. Maar heb je wel eens nagedacht over jouw eigen ontwikkeling? 
ExcellentFlex denkt voortdurend aan jouw professionalisering! Daarom stellen wij jaarlijks een mooi, divers professionaliseringsaanbod samen. Om je verder te ontwikkelen in je huidige vak én om door te groeien naar die gewenste volgende stap in je carrière.

Ons trainingsaanbod bestaat uit korte workshops (online), officieel geaccrediteerde trainingen van meerdere momenten / maanden tot volledige HBO opleidingen in samenwerking met Hogeschool InHolland.
Middels deze educatie nieuwsbrief willen we jou op de hoogte brengen van dit aanbod en je verleiden tot het aanmelden voor één (of meerdere) workshops / trainingen / opleidingen. Lees onderaan deze educatie nieuwsbrief hoe jij je kunt aanmelden.
Ken je iemand in jouw netwerk die mogelijk interesse heeft in één van onderstaande opleidingen, workshops of trainingen? Stuur deze educatie nieuwsbrief gerust door!

In deze educatie nieuwsbrief ga je het volgende lezen;

  • Aanbod cursussen en opleidingen specifiek gericht op medewerkers uit de kinderopvang, incl. link naar onze website met meer inhoudelijke informatie.
  • Aanbod workshops, trainingen en opleidingen gericht op medewerkers uit het onderwijs, incl. link naar onze website met meer inhoudelijke informatie.
  • Informatie over hoe jij je kunt aanmelden voor dit professionaliseringsaanbod.
  • De interne vacatures van ExcellentFlex onder de aandacht, incl. link naar de volledige vacature op onze website.

Aanbod Kinderopvang

  • Cursus tot babyspecialist. Sinds juni 2022 bieden wij onze pedagogisch medewerkers de kans om zich voor 2025 te kwalificeren volgens wet IKK. De babyopleiding bieden wij aan in samenwerking met het opleidingsinstituut KinderWijs TV en wordt volledig vergoed voor onze loondienst medewerkers. Leerdoelen: deze cursus biedt kennis en vaardigheden om in te kunnen spelen op het ondersteunen van het voorspoedig doorlopen van de eerste ontwikkelingsfasen van de individuele baby.
  • Spoedcursus VVE, binnen 3 maanden je VVE-certificaat op zak met deze cursus. Na deze cursus ben jij (beter) in staat om de peuters (in de leeftijd van 2 - 4 jaar) spelenderwijs taalles te geven. Met deze ondersteuning geef je de kinderen een betere kans om zich zo goed mogelijk te ontwikkelen. Dit draagt bij aan een betere start op de basisschool.
  • Ad PEP opleiding aan de Hogeschool InHolland (Associate degree Pedagogisch Educatief Professional, deeltijd). Wil je doorgroeien in je functie en werk je al een tijdje in de kinderopvang en wil je jouw kennis verdiepen en verrijken? Na deze opleiding kun je een krachtige leer- en ontwikkelomgeving creëren voor kinderen van 0 tot 12 jaar, waarin de doorgaande ontwikkeling van het kind centraal staat. Je hebt pedagogische en didactische kennis over de ontwikkeling van kinderen tussen de 0 en 12 jaar en kunt ze begeleiden.
  • Leerwerktraject lerarenopleiding (PABO) aan de Hogeschool InHolland. Wil jij de volgende stap maken in je carrière en van betekenis zijn in het onderwijs? Dat kan middels ons leerwerktraject lerarenopleiding. Je start dit traject met het streven om je pabo-diploma te behalen binnen 2 tot 3 jaar. Dit doe je in combinatie met 4 dagen leren/werken in de praktijk waarvan 3 dagen betaald. Hierbij word je uitstekend begeleid op gebied van studievoortgang als ook in je ontwikkeling qua functioneren in de praktijk.

Je vindt dit aanbod ook op onze website;

Aanbod Onderwijs

  • Een goede start. De eerste zes weken van een schooljaar zijn cruciaal voor een groep. Deze zes weken worden na de zomervakantie de ‘gouden weken’ en na de kerstvakantie, waarin de cyclus van groepsvorming weer opnieuw begint, de ‘zilveren weken’ genoemd. Deze training is gericht op deze belangrijke weken om jullie de handvatten te geven om een fijne sfeer op te bouwen en een goede interactie tussen jou en de leerlingen, maar ook tussen de leerlingen onderling te ontwikkelen. Als dit in die eerste weken succesvol is, heb je er het hele schooljaar profijt van.
  • Hoe overleef ik mijn ‘eerste’ (inval)dag. Aan de hand van theorie en eigen ervaringen doorloop je in deze training een hele invaldag. Van een eerste kennismaking tot een goede afsluiting. Waar loop je tegenaan, wat gaat goed. Welke keuzes maak je en welke prioriteiten stel je. Er wordt stilgestaan bij aspecten als kennismaking, regels, consequenties, nakijken en afsluiten van de dag.
  • Klassenmanagement, wat werkt wel en waarom? Klassenmanagement zijn alle maatregelen die een leerkracht neemt om de lessen efficiënt en prettig te laten verlopen. Veel valt of staat met een goede planning en goed klassenmanagement. Maar wat is goed? In deze cursus leer je verantwoorde keuzes te maken, goed je eigen grenzen aan te geven en te bewaken. Ook wordt er gekeken naar mogelijkheden die zorgen dat je zoveel mogelijk van je tijd kan besteden aan zinvolle activiteiten.
  • Persoonlijke effectiviteit in het omgaan met ‘lastig’ gedrag. ‘Lastig’ gedrag is persoonlijk. Wat de ene persoon als ‘lastig’ ervaart hoeft voor de ander niet zo te zijn. Deze training geeft naast de achtergrondinformatie over leerkrachthandelen en gedrag, inzicht in de persoonlijke triggers en talenten en hoe je dit kunt inzetten bij het buigen van ‘lastig’ gedrag. Het met en van elkaar leren middels een praktijkgerichte intervisiewerkvorm vormt een belangrijk middel in deze training.
  • Differentiëren in de les, onderwijs op maat. In deze training leer je handen en voeten te geven aan het differentiëren. Hoe regel je dat praktisch, waar let je op als je keuzes moet maken. Hoe zorg je dat kinderen zelfstandig genoeg kunnen werken zodat jij met de rest van de groep aan de slag kan. We bespreken mogelijkheden, kansen maar ook grenzen.
  • Professioneel in gesprek met ouders. Ouders. We hebben ze in iedere school en alle soorten en maten. Ten behoeve van de ontwikkeling van je leerlingen is het van belang een goede relatie met ouders op te bouwen en om samen te werken. Ouders zijn de eerste professionals als je spreekt over hun kinderen. Hoe blijf je professioneel in gesprek als het niet gaat zoals je wil dat het gaat? Dat leer je in deze training.
  • Een positieve klas. Wil jij op positieve wijze de regie over de groep hebben? Wil jij de kracht van het complimenteren leren ervaren en inzetten? Wil je meer inzicht hebben over het versterken van jouw talent en de talenten van de kinderen? Wil je een duurzame relatie gebaseerd op positieve psychologie? Wil jij gewoon lekker kunnen lesgeven zonder steeds ‘politieagentje’ te spelen? Volg dan deze praktische training!
  • Dyslexie. Door deelname aan deze scholing leren de cursisten hoe zij lees- en spellingproblemen kunnen signaleren, krijgen zij beter grip op de term dyslexie en weten zij welke hulp leerlingen met lees- en spellingproblemen nodig hebben. Er wordt veel ruimte geboden voor het stellen van (individuele) vragen en kennisuitwisseling.
  • Ernstige rekenproblemen met dyscalculie. Door deelname aan deze scholing leren de cursisten hoe zij ernstige rekenproblemen kunnen signaleren en hoe zij hun onderwijs kunnen afstemmen op de specifieke onderwijsbehoeften van leerlingen met rekenproblemen en/of dyscalculie.
  • Pesten en meidenvenijn. Tijdens deze bijeenkomst wordt er aandacht besteedt aan pesten in het algemeen en vooral aan pestgedrag van meiden: de verschillende rollen, signalen waar je op kan letten, preventief handelen en wat te doen als er echt venijn blijkt te bestaan.
  • Leerkrachtvaardigheden. In deze serie van 3 workshops wordt je bewust van de praktische mogelijkheden van leerkrachtvaardigheden. Naast de theorie hierover zul je ook geïnspireerd worden door de mededeelnemers en elkaar voorzien van praktische tips.
  • Omgaan met angstige en faalangstige leerlingen. In deze bijeenkomst leer je hoe je de angst bij kinderen kan herkennen en hoe jij een kind kan ondersteunen in de klas. Daarbij zal met name worden ingezoomd op het herkennen en ondersteunen van faalangst in de klas.
  • Groepsdynamiek. In drie workshops zul je bewust gemaakt worden van kansen die er zijn om de groepsdynamiek in jouw klas te stimuleren. De volgende onderwerpen zullen behandeld worden; Wat kun je preventief doen? Wat kun je als interventie doen? Onderwijsbehoeften van leerlingen. CAR model. Hoe ga je om met straatcultuur? Hoe ga je om met jongensgedrag?
  • Meertalige kinderen in de klas. Wanneer de talige en culturele achtergrond van kinderen met een andere thuistaal erkend en benut wordt, kan er zoveel meer worden bereikt: naast hun motivatie om Nederlands te leren, voelen kinderen zich erkend in hun identiteit en is hun betrokkenheid hoog. Dit vraagt echter om kennis en een passend taalaanbod. Deze training biedt concrete handvatten, instrumenten en praktijkvoorbeelden om positief om te gaan met meertaligheid in het onderwijs.
  • Snappet basis. Op veel scholen wordt met het adaptieve, digitale onderwijsplatform Snappet gewerkt. Leerlingen worden op deze manier via een tablet uitgedaagd om zich optimaal te ontwikkelen. Heb jij nog nooit met Snappet gewerkt of merk je dat je bij de basisbegrippen vastloopt? Volg dan de snappet basistraining.
  • Snappet verdiepingstraining. Heb jij de basis van het werken met Snappet al goed onder de knie? Wil je wat dieper op de stof ingaan? Volg dan de Snappet verdiepingstraining.
  • Ad PEP opleiding aan de Hogeschool InHolland (Associate degree Pedagogisch Educatief Professional, deeltijd). Wil je doorgroeien in je functie en werk je al een tijdje in als onderwijsassistent en wil je jouw kennis verdiepen en verrijken? Na deze opleiding kun je een krachtige leer- en ontwikkelomgeving creëren voor kinderen van 0 tot 12 jaar, waarin de doorgaande ontwikkeling van het kind centraal staat. Je hebt pedagogische en didactische kennis over de ontwikkeling van kinderen tussen de 0 en 12 jaar en kunt ze begeleiden.
  • Leerwerktraject lerarenopleiding (PABO) aan de Hogeschool InHolland. Wil jij de volgende stap maken in je carrière en van betekenis zijn in het onderwijs? Dat kan middels ons leerwerktraject lerarenopleiding. Je start dit traject met het streven om je pabo-diploma te behalen binnen 2 tot 3 jaar. Dit doe je in combinatie met 4 dagen leren/werken in de praktijk waarvan 3 dagen betaald. Hierbij word je uitstekend begeleid op gebied van studievoortgang als ook in je ontwikkeling qua functioneren in de praktijk.

Je vindt dit aanbod ook op onze website;

Interesse?

Waar heb jij interesse in? Laat het ons weten door onderstaande gegevens te e-mailen naar office@excellentflex.nl 

  • Naam
  • Contactgegevens (e-mailadres & telefoonnummer)
  • Gewenste workshop / training of in welke opleiding heb je interesse
  • Wel / niet werkzaam via ExcellentFlex

(Er zijn nog niet overal concrete data voor te noemen. Een groot deel van onze cursussen en trainingen gaan pas door zodra er voldoende interesse getoond is. Op dat moment prikken wij met alle geïnteresseerden een datum.)

Interne vacatures

Ben je helemaal op zoek naar iets anders of ken je iemand die op zoek is naar een toffe nieuwe baan? Check dan ook de interne vacatures van ExcellentFlex!

Vragen? Wij helpen je graag!

Wil je meer weten over onze dienstverlening, of over de mogelijkheden om aan de slag te gaan in het onderwijs, de kinderopvang of welzijn en zorg? Bel gerust. 

Neem contact op

Excellent Flex gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close