Milde Coronaklachten? Met een negatieve zelftest mag je toch naar school.

Nieuws

Leerlingen en onderwijspersoneel met milde coronaklachten zoals hoesten en niezen, kunnen met een negatieve zelftest naar school. Minister Hugo de Jonge (VWS) heeft dat besloten na advies van het OMT. Bij een positieve zelftest is testen bij de GGD nog steeds nodig.

 

Mensen met milde klachten kunnen zich nog steeds testen bij de GGD, maar mogen in plaats daarvan ook een zelftest doen. Bij aanhoudende klachten is het belangrijk om de volgende dag opnieuw een zelftest te doen. Als klachten verergeren of als je last hebt van verlies van reuk of smaak is het nodig je bij de GGD te laten testen.

Quarantaine

Voor leerlingen of onderwijspersoneel die in quarantaine zitten omdat ze in contact zijn geweest met een positief getest persoon, laten zich na vijf dagen testen bij de GGD. Een zelftest is daarvoor niet geschikt. Bij een negatieve GGD-test kunnen ook zij weer naar school.

Levering zelftesten aan scholen

Voor leerlingen in de bovenbouw van het po en voor onderwijspersoneel geldt het dringende advies twee keer per week gebruik te maken van een zelftest. De zelftesten voor leerlingen worden vanaf komende week geleverd aan basisscholen.

Bron: PO raad (www.poraad.nl)

 

Het laatste nieuws, geselecteerd voor jou.

De vrolijkste, waardevolste en interessantste nieuwsberichten voor jou geselecteerd en gemaakt.

Excellent Flex gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close