3 keer de leukste Sint en Piet knutsels

Basisonderwijs Kinderopvang


Sinterklaas is weer in het land! Wat een spannende tijd vol met kriebels. Kunnen jouw kinderen in de klas ook niet wachten tot 5 december? Pak de knutselspullen uit de kast en laat ze met deze 3 sinterklaas decoraties nog meer voorpret beleven. Zo kunnen ze wegwerpbordjes gebruiken om Regenboogpietje tot leven te brengen. Maar ze kunnen ook een eierdoos omtoveren tot de pakjesboot van Sint. Lees hieronder met welke creatieve tips je de sinterklaastijd nog levendiger kunt maken.

Sint zijn pakjesboot
Dit jaar vaart Sint op een eierdoos! Om deze bijzondere pakjesboot te knutselen heb je naast de onderkant van een eierdoos ook twee wc-rollen, verf, touw en gekleurd papier nodig. De eierdoos vormt het schip en de twee wc-rollen zijn de schoorstenen. De schoorstenen kun je gemakkelijk bevestigen op het schip door ze op de buitenste kartonnen punten van de binnenkant van de eierdoos te plaatsen. De kinderen kunnen het schip met verf en plakkers zo kleurrijk maken als ze zelf willen. Vervolgens kun je het touwtje van de ene kant van de boot, door de schoorstenen, naar de andere kant van de boot spannen. Maak de vlaggetjeslijn compleet door de gekleurde papierenvlaggetjes eraan te plakken. De pakjesboot van Sint en Piet heeft er nog nooit zo creatief uitgezien!

Regenboogpietje
Een Piet is geen Piet zonder de felste kleuren! Hoe leuk is het daarom om met jouw kinderen een regenboogpiet te maken. Dit kan heel simpel van wegwerpbordjes. Plak een klein wegwerpbordje (het hoofd) en een groot wegwerpbordje (de buik) aan elkaar. Met verf kunnen de kinderen helemaal los gaan. De ledenmaten van Piet maak je met een slinger van papieren ringen. Natuurlijk kan een Pietenmuts niet ontbreken. Deze maak je van gekleurd papier en plak je op het hoofd. Nu mist alleen nog de kraag. Die kun je heel makkelijk van een papieren onderlegger maken. Regenboogpietje is nu klaar om de feeststemming in huis te brengen.