6 redenen om (flexibel) in de zorg te werken

Nieuws Zorg en welzijn

Wanneer je kiest om in een bepaalde branche te werken, heb je daar zo je beweegredenen voor. Zo ook als je in de Zorg en Welzijn branche werkt. Een hoop voldoening, uitblinken in iets waar je goed in bent… Wat zijn jou redenen geweest om in de zorg te gaan werken?

1. Het geeft een hoop voldoening
Waarschijnlijk met stip op nummer één: werken in de zorg geeft een hoop voldoening. Iemand heeft jouw hulp nodig en jij kan deze hulp geven. Of het is door een luisterend oor te zijn, te helpen met praktische taken zoals wassen of aankleden, opereren of het toedienen van medicatie… De waardering die jij terugkrijgt van patiënten, is onbetaalbaar.

2. Aan beweging geen tekort
Het ligt natuurlijk aan welke functie je bekleedt binnen de zorg, maar in de meeste gevallen zal je niet snel stilzitten. Sterker nog, trek die wandelschoenen maar aan als je bijvoorbeeld verpleegkundige bent. Je zal een hoop kilometers afleggen tijdens een werkdag!

3. Geen enkele dag is saai
Nee, je hoeft je geen zorgen te maken dat je je enorm zult gaan vervelen op je werk. Je maakt namelijk altijd wel iets mee! Denk bijvoorbeeld aan de verschillende mensen die je op een werkdag ontmoet. Ieder persoon met een eigen verhaal, die ze vaak maar al te graag met je delen. Je kan er een dik boek over schrijven.  

4. Je blijft jezelf altijd ontwikkelen
Als je in de zorg werkt, ben je nooit uitgeleerd. Het is een dynamische, innovatieve wereld die nooit stilstaat. Jij blijft jezelf daardoor continu ontwikkelen en dat levert een goed gevoel op. Op deze manier benut jij je talenten ook het beste en heb je altijd uitdaging in je werk.

5. Je hoeft niet snel zonder werk te zitten
Er is altijd vraag naar zorg. Waar je ook woont, er zijn altijd werkgevers die werknemers in de zorg zoeken. Je hoeft dus niet snel bang te zijn dat je zonder werk thuis komt te zitten (tenzij het natuurlijk om een specifieke, minder voorkomende functie gaat).

6. Je kan zelf bepalen waar en wanneer je werkt
Eerlijk is eerlijk: werken in de zorg kan ook pittig zijn. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om de werkdruk te verlichten. Denk bijvoorbeeld aan flexibel werken via ExcellentFlex. Via ExcellentFlex bepaal jij zelf waar en wanneer je werkt via onze flexpool of via een detachering. Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op via esther@excellentflex.nl.

ExcellentFlex biedt werk in zorg en welzijn, de kinderopvang en het primair en speciaal (voortgezet) onderwijs. Je kunt via ExcellentFlex vast of gedetacheerd werken en via payroll, werving&selectie en onze flexpool. Nieuwsgierig naar onze vacatures? Je vindt ze hier.

Het laatste nieuws, geselecteerd voor jou.

De vrolijkste, waardevolste en interessantste nieuwsberichten voor jou geselecteerd en gemaakt.

Excellent Flex gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close