6 leuke knutseltips voor Moederdag

Basisonderwijs Kinderopvang

Heb je geen idee wat je moet maken met je groep voor Moederdag? Laat je dan inspireren door deze tips!

Knutseltip 1. Mooie plantenhanger
Nu we eindelijk ook aan het weer hebben kunnen merken dat de lente is begonnen, is het leuk om hierop in te spelen door plantenhangers te maken! Hier kunnen weer mooie krokussen of andere voorjaarsplanten in en het siert de woonkamer, de keuken of de tuin. Het maken van deze hanger is héél simpel, je leest hier hoe je deze kan maken.

 

Knutseltip 2. Hartjesbloemen
Wil je je leerlingen liever een bosje bloemen laten geven aan hun moeder? Dat kan natuurlijk ook! Deze leuke variant bestaat uit allemaal hartjes. Eenvoudig te maken en leuk om te geven. 

Knutseltip 3. Gepersonaliseerde sleutelhanger 
Een sleutelhanger is voor iedere moeder een leuk cadeau. Een fietssleutel, een huissleutel, een autosleutel… Er is altijd wel een sleutel waar deze eigen, gepersonaliseerde sleutelhanger aan gehangen kan worden! Onderstaande foto is een leuk voorbeeld van een mooie sleutelhanger. Gebruik wat touw, karton, kralen en elastiekjes en laat de creativiteit van je leerlingen de vrije loop! 

Knutseltip 4. Madeliefjesschilderij
Om in de voorjaarssferen te blijven: laat je leerlingen een mooi kunstwerk van madeliefjes maken. Met een leuke vraag tijdens het maken van dit werkje: kan de leerling raden welke woordspeling er in het woord “ma-de-liefste” zit? Hier lees je hoe je deze tekening het beste kan maken.

Knutseltip 5. Glazen pot met lichtje
Voor tijdens de toekomstige warme avonden buiten, is het onwijs gezellig als je de tuin kan laten verlichten met een zelfgemaakt lichtje! Hier lees je hoe je dit lichtje het beste kan maken.