Pasen 2021: vijf leuke lesideeën

Basisonderwijs Kinderopvang Nieuws

Het is officieel lente! Dat betekent dat Pasen ook voor de deur staat. Wil jij als leerkracht of pedagogisch medewerker iets leuks doen met de groep, maar weet je niet precies wat? Kijk dan eens naar onderstaande ideeën.

Wij hebben vijf leuke tips voor je verzameld.

1. Rekenmysterie
Kinderen zijn dol op mysteries. En jij ook, zeker als ze nog leerzaam zijn ook! Dit rekenmysterie van juf Lotte is geheel in het thema van Pasen. Kinderen moeten door middel van het oplossen van aanwijzingen paaseitjes opsporen. Deze liggen uiteindelijk verstopt in jouw la. Download het rekenmysterie hier. (Scrol helemaal naar beneden voor het paasmysterie.)

2. Escape room
Sinds een paar jaar zijn escape rooms helemaal in: dit spel wordt ook vaak in lesmateriaal verwerkt.  Via een spel met een verhaallijn worden opdrachten gemaakt om zo te ontsnappen of het einde van het spel te behalen. Juf Milou bedacht een leuke escape room voor Pasen. Geschikt voor de wat oudere kinderen, maar je kunt dit eventueel ombuigen zodat de wat jongere kinderen het ook kunnen spelen. De instructie vind je hier.

3. Diverse (korte) spelletjes
Heb je niet veel tijd om Pasen uitgebreid te vieren of wil je hier juist tussen de lessen/activiteiten door aandacht aan besteden? Denk dan eens aan diverse korte spelletjes. Juf Maike heeft er een aantal voor je verzameld! Van een doolhof en memory spelen tot hazen tellen, deze spelletjes zijn makkelijk te doen in een kort tijdbestek. Klik hier

4. Creatief met knutselwerkjes
Knutselwerkjes zijn altijd leuk om te maken. Juf Milou bedacht leuke, aan Pasen gerelateerde, kunstwerken, die je eenvoudig na kan maken! Op haar website staan allerlei knutselwerkjes afgebeeld: van paashazen tot kuikens. Als je op de afbeelding klinkt, zie je meteen hoe je ze kan maken en wat je nodig hebt. Klik hier voor de knutselwerkjes.

5. Beweegspelletjes
Bewegen is gezond en leuk om te doen. Ideaal om hier een Paasactiviteit van te maken! Juf Lisa heeft een aantal activiteiten rondom Pasen op haar website gezet, zoals 3 beweegspelletjes. Eenvoudig om te doen en (sommige) nog leerzaam ook! Je vindt ze hier

Wat ga jij doen met Pasen?

ExcellentFlex biedt werk in zorg en welzijn, de kinderopvang en het primair en speciaal (voortgezet) onderwijs. Je kunt via ExcellentFlex vast of gedetacheerd werken en via payroll, werving&selectie en onze flexpool. Nieuwsgierig naar onze vacatures? Je vindt ze hier.

Het laatste nieuws, geselecteerd voor jou.

De vrolijkste, waardevolste en interessantste nieuwsberichten voor jou geselecteerd en gemaakt.

Excellent Flex gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close