6x zó herken je de leerkracht in een vriendengroep

Basisonderwijs

Altijd de leiding nemen, desinfecterende handgel bij zich hebben en precies weten hoe hij of zij met kinderen om moet gaan. Wanneer iemand in een vriendengroep deze kenmerken heeft, gaat het in de meeste gevallen toch echt om een leerkracht…

Herkenbaar? ;) 

De leerkracht in de vriendengroep…

1. …neemt altijd de leiding
Om elke dag een volle klas met leerlingen in bedwang te houden, heb je echte leidingskills nodig. En dat nemen leerkrachten mee in hun vriendengroep. Er is altijd wel een plan van aanpak of een noodoplossing. Werkt iemand niet mee of komt hij/zij te laat? Dan wordt diegene uiteraard op zijn/haar vingers getikt.

2. … is een ochtendmens
Of hij of zij het nou wel of niet wil: juffen en meesters zijn áltijd vroeg op en hebben dit zo in hun ritme zitten, dat ze in het weekend en in vakanties moeilijk(er) uit kunnen slapen. Vandaar dat ze in de ochtend en middag springlevend zijn, maar ‘s avonds soms helemaal instorten en nog maar één ding willen: slapen!

3. … kent alle trends
De fidget spinner, de squishy… Leerkrachten weten precies welke trends er afspelen. Ze vinden het dan ook maar al te leuk om al hun vrienden op de hoogte te brengen van de laatste ontwikkelingen en om te laten zien hoe deze trends werken.

4. … heeft altijd desinfecterende doekjes of gel bij zich
Een klaslokaal bevat bomvol bacteriën, dat weten we allemaal. Een leerkracht is hier maar al te goed op voorbereid. Heeft iemand in de vriendengroep vieze handen of moet er iets worden schoongemaakt? Geen probleem, dat is binnen de kortste keren opgelost!

5. … weet precies hoe hij/zij om kan gaan met kinderen
Op een terras, tijdens een dag weg of op een verjaardag; de leerkracht wordt áltijd aangetrokken door kinderen en weet zelfs de meest vervelende ettertjes te vermaken. Hoe? Dat weet niemand. Dat kunnen alleen leerkrachten! 

6. … houdt van regels en structuur
Mag iets niet volgens de regels? Dan doet de leerkracht in de vriendengroep het ook echt niet. De persoon is daarnaast ook enorm gestructureerd en heeft ook enorm veel structuur nodig. Zijn er een aantal chaotische vrienden in de vriendengroep? Die hebben maar al te vaak de hulp nodig van de juf of meester.  

ExcellentFlex biedt werk in zorg en welzijn, de kinderopvang en het primair en speciaal (voortgezet) onderwijs. Je kunt via ExcellentFlex vast of gedetacheerd werken en via payroll, werving&selectie en onze flexpool. Nieuwsgierig naar onze vacatures? Je vindt ze hier.

Het laatste nieuws, geselecteerd voor jou.

De vrolijkste, waardevolste en interessantste nieuwsberichten voor jou geselecteerd en gemaakt.

Excellent Flex gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close