7 dingen die je niet zegt tegen een pedagogisch medewerker

Kinderopvang Nieuws

Wanneer je in de kinderopvang werkt, maak je een hoop mooie dingen mee. Eerlijk, hoe leuk is het om pedagogisch medewerker te zijn? Toch hoor je nog vaak gekke opmerkingen van anderen over je baan… Die niet kloppen.

Herkenbaar?

1. Ik denk dat ik ook maar PM’er word. Lekker heel de dag spelen en knutselen met kinderen…
Yes, want dat is ook echt wat een PM’er heel de dag doet… Vergeet je het verschonen, voeden, entertainen en het blussen van ruzietjes pér kind niet? En alle andere taken, zoals administratie? Was het maar een feest om heel de tijd mee te spelen en te knutselen!

2. … of juist: ik zou nóóit PM’er kunnen zijn. Huilende kinderen, vieze poepluiers, snottebellen, ruzies: daar is toch helemaal niets aan?
Tja, ieder zijn eigen ding. Maar besef wel wat een dankbaar werk het is. Natuurlijk zijn er mindere dingen, maar dat heeft ieder werk toch? Werken met kinderen is juist fantastisch, waardevol en nooit saai.

3. Veel plezier vandaag!
Krijg je die zin ook vaak te horen? Veel ouders denken dat hun kind naar een gezellige oppasdag gaan. Natuurlijk kan het gezellig zijn, maar voor jou is het gewoon je werk. Je zegt toch ook niet tegen de ouders ‘Veel plezier vandaag’, maar eerder ‘Een fijne werkdag’?

4. Heerlijk om in de zomer betaald buiten te mogen zijn, te zonnen en te spelen 
Zeker, in de zomer is het heerlijk om vaker dan andere beroepen buiten te mogen zijn. Maar vergeet je het vele insmeren van kinderen, de hoeveelheid zand achteraf en de valpartijen niet? En tegenover de zomer staat ook de winter, waar je ook naar buitengaat en elk kind weer goed moet inpakken (+ weer de vele valpartijen).

5. Je kan pas goed werken als PM’er als je zelf kinderen hebt
Een ouder of pedagogisch medewerker zijn, zijn twee verschillende dingen. Als ouder let je op de opvoeding van je eigen kind, als PM’er leg je de focus vooral op de ontwikkeling van het kind van een ander.  

6. Oei, heerst er een ziekte bij jou bij de opvang? Kom dan maar niet te dicht in de buurt
Veel kinderziektes heb jij al gehad en kan jij niet meer krijgen als volwassene. Daarnaast ben je altijd voorzichtig als een kind iets heeft en neem je de juiste beschermmaatregelen.

7. Zou je niet liever een succesvollere carrière willen hebben?
Een succesvollere carrière?(!) Wat is er succesvoller dan het bieden van liefde, veiligheid, wijsheid en vertrouwen aan kinderen? Precies. 

Bron: Tipsvoordekinderopvang.nl

ExcellentFlex biedt werk in zorg en welzijn, de kinderopvang en het primair en speciaal (voortgezet) onderwijs. Je kunt via ExcellentFlex vast of gedetacheerd werken en via payroll, werving&selectie en onze flexpool. Nieuwsgierig naar onze vacatures? Je vindt ze hier.

Het laatste nieuws, geselecteerd voor jou.

De vrolijkste, waardevolste en interessantste nieuwsberichten voor jou geselecteerd en gemaakt.

Excellent Flex gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close