8x wat onderwijspersoneel denkt, maar niet hardop uitspreekt

Basisonderwijs Nieuws

Juffen, meesters en onderwijsassistenten maken altijd wel wat mee tijdens het werk. Is het niet het horen van een hilarische opmerking van een leerling, dan zijn het wel de (rare) momenten die tijdens een vergadering of oudergesprek voorkomen. Hoewel je uiteraard in de meeste situaties beleefd moet blijven, spoken er vaak een hoop gedachten rond in je hoofd die je toch maar niet hardop uitspreekt.   

Herkenbaar?

1. Ja, je mag naar het toilet… Neem alsjeblieft de tijd!
Op sommige dagen zijn je leerlingen echt onhandelbaar. Als ze dan vragen of ze naar het toilet mogen, is dat voor jou alleen maar een opluchting. Even een korte adempauze!

2. Deze onnodige vergadering had makkelijk in één e-mail geformuleerd kunnen worden  
Je hebt genoeg te doen als leerkracht/onderwijsassistent en dat betekent dat je efficiënt met je tijd om moet gaan. Vergaderingen die heel lang duren, waarvan de informatie makkelijk in een mailtje verstuurd kon worden, zijn zo irritant.

3. Beste ouder… Kun je je kind proberen op te voeden?
Een beetje hard gezegd, maar stiekem denk je dit wel eens… toch? Je geeft niet alleen les, je bent ook soms een politieagent of opvoeder. Laat je daar nou net geen leerkracht of onderwijsassistent voor zijn geworden.   

4. Ik heb géén idee wat ik aan het doen ben
Per dag moet je zoveel informatie verstrekken, dat het logisch is dat je het soms ook allemaal niet meer weet en dat je niet weet hoe je moet handelen in bepaalde situaties... Dat probeer je echter niet te laten merken aan je leerlingen!

5. STOP met het volgooien van mijn mailbox
Je hebt ouders/collega’s die af en toe een mailtje sturen. Dat is helemaal niet erg. Je hebt echter ook mensen die elke keer als jij je mailbox refresht of opent, meteen bovenaan verschijnen. Vaak om de meest onbenullige dingen. Hierdoor krijg jij zelfs de neiging om steeds later op hun mailtjes te reageren…

6. &#@%
Leerlingen die niet mee willen werken, ouders die ‘even kort’ iets willen bespreken, een stapel administratie… Soms wordt het eventjes teveel en gaat het tekeer in je hoofd. Tja, dat moet kunnen, toch?

7. Bah, wat ruikt het vies in dit lokaal
Leerlingen die terugkomen van gym, leerlingen die eigenlijk al deodorant nodig hebben of eetluchtjes: zeker met een (overvolle) klas helpt alleen een raampje openen soms niet. Wat een lucht kan er in een klaslokaal hangen!

8. Werk alsjeblieft één keer mee als er een externe in de klas is!
Een ouder die meekijkt, een collega die iets komt ophalen of iemand anders: altijd als er (spontaan) iemand in de klas komt, hoop je dat je leerlingen zich voor die ene keer goed gedragen.

Bron: Bored Teachers

ExcellentFlex biedt werk in zorg en welzijn, de kinderopvang en het primair en speciaal (voortgezet) onderwijs. Je kunt via ExcellentFlex vast of gedetacheerd werken en via payroll, werving&selectie en onze flexpool. Nieuwsgierig naar onze vacatures? Je vindt ze hier.

Het laatste nieuws, geselecteerd voor jou.

De vrolijkste, waardevolste en interessantste nieuwsberichten voor jou geselecteerd en gemaakt.

Excellent Flex gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close