Quiz: past (flexibel) werken via ExcellentFlex bij jou?

Basisonderwijs Kinderopvang Zorg en welzijn

Ben jij aan het twijfelen tussen flexibel en vast werk? Of wil je graag gedetacheerd worden? Via ExcellentFlex kan je zowel flexibel als vast werken in de zorg, de kinderopvang en/of het onderwijs. Deze quiz geeft meer duidelijkheid over welk type werk het beste bij jou past!

Quiz: (flexibel) werken via ExcellentFlex, past dat bij jou?

1. Werken bij verschillende locaties/instellingen/scholen om zo te ervaren waar ik het best bij pas én om afwisseling te hebben in mijn werk. Dat is echt iets voor mij!
A. Ja! Ik heb wel mijn voorkeuren, maar ik vind het erg leuk om de ene dag te werken op locatie A, om vervolgens de dag erna te werken op locatie B. 
B. Ik vind afwisseling fijn, maar niet op een ad hoc manier. Ik wil graag weten waar ik de komende weken of maanden aan toe ben, maar ik vind het wel leuk om afwisselend op verschillende locaties/instellingen/scholen te werken. 
C. Nee. Ik weet precies wat ik leuk vind en ben niet toe aan verschillende werkplekken. Afwisseling op één werkplek is al genoeg. 

2. Ik ben erg flexibel en ik vind het niet erg om vooraf niet te weten waar en met wie ik zal gaan werken.  
A. Dat vind ik niet erg! Ik houd er rekening mee dat dit ad hoc is en ik vind het juist uitdagend.   
B. Dat vind ik niet erg, maar ik wil liever wel een aantal dagen van tevoren weten waar ik ga werken.
C. Nee, dat vind ik niet fijn. Ik wil graag vooraf duidelijk weten waar ik aan toe ben.

3. Ik maak graag voor een langere periode deel uit van een hecht, betrokken team.
A. Nee, dat hoeft voor mij niet per se. Ik kom vooral voor de ervaring en voel mij daarnaast ook snel thuis in een team!
B. Ik vind het fijn om opgenomen te worden in een hecht, betrokken team. Dit hoeft niet voor een lange periode te zijn.
C. Ja, dat vind ik heel belangrijk. Ik wil een goede band opbouwen met mijn collega’s en betrokken zijn met alles wat er op mijn werk gebeurt.

4. Ik studeer, ik heb nog een tweede baan en/of ik heb een druk leven buiten mijn werk om. Ik werk daarom graag flexibel, zodat ik zelf kan bepalen waar en wanneer ik werk. 
A. Ja. Soms kan ik in een week heel veel werken, maar door bepaalde omstandigheden kan het zo zijn dat ik in een week helemaal niet kan werken. Ik wil zelf de regie hebben en niet vastzitten aan structurele verplichtingen.
B. Ja, maar dit stel ik wel al voor een bepaalde periode (weken/maanden) vast.
C. Ik heb juist structuur nodig. Ik bepaal aan het begin wanneer ik werk en houd mij hier een hele lange periode ook aan: ik wil graag weten waar ik aan toe ben.

5. Ik ben graag zelfstandig en ik weet mijn weg op een school/locatie/bij een instelling goed te vinden.
A. Zelfstandig is mijn middle name! Geef mij enkele instructies en ik weet zelf hoe ik bij mijn werk moet komen, wie ik kan aanspreken voor hulp en hoe ik de dag wil vormgeven. 
B. Ik ben wel zelfstandig, maar enige vorm van begeleiding vind ik wel fijn. 
C. Ik vind het fijn om begeleiding te krijgen in een vertrouwde omgeving waar ik mensen ken. 

6. Ik werk graag op mijn eigen manier, maar ik kan mij ook makkelijk aanpassen aan de methodes die mijn collega's hanteren. 
A. Ja. Ik kan eenvoudig mijn eigen draai aan iets geven. Het hanteren van verschillende methodes is geen probleem. 
B. Dit maakt voor mij niet uit. Ik heb liever voor een langere periode een bepaalde manier van werken, omdat ik zo makkelijker mijn werk kan doen, maar ik kan mij makkelijk aanpassen. 
C. Nee, ik vind het niet zo fijn om continu te moeten schakelen naar andere methodes en houd mij graag aan mijn eigen manier van werken in de zorg, de kinderopvang en/of het onderwijs. 

Uitslag

Meeste keren ‘A’
Jij bent in de wieg gelegd om flexibel te werken! Het liefst werk je in een maand tijd op veel verschillende basisscholen/locaties/instellingen en werk je met verschillende groepen/collega's. De vrijheid om te bepalen wanneer en waar jij werkt, geeft je een heel goed gevoel. Je zou niets anders meer willen! Onze flexpool is hiervoor de perfecte oplossing.  

Meeste keren ‘B’
Op verschillende scholen/locaties/instellingen werken trekt jouw aandacht, maar om last minute gevraagd te worden voor een dienst, wat gebeurt als je in de flexpool zit, vind je iets minder. Detacheringen passen daarom perfect bij jou! Op deze manier kan je in een jaar tijd bij een aantal verschillende scholen/locaties/instellingen werken en sta je voor een langere periode op dezelfde plek. 

Meeste keren ‘C’
Continu wisselen van locatie/instelling/school is niet echt jouw ding. Je hebt liever een vaste baan en je bent graag voor een lange tijd betrokken bij een hecht team. Wist je dat ExcellentFlex ook formatieplekken aanbiedt met uitzicht op een vast contract? Dat is een ideale oplossing!

Heb je je uitslag gelezen en ben je nieuwsgierig geworden naar onze mogelijkheden? Of heb je een aantal vragen die je ExcellentFlex graag wilt stellen? Dan komen wij graag met jou in contact! Je kunt bellen naar 070 4447104 of mailen naar office@excellentflex.nl.  

 

 

 

Het laatste nieuws, geselecteerd voor jou.

De vrolijkste, waardevolste en interessantste nieuwsberichten voor jou geselecteerd en gemaakt.

Excellent Flex gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close