Acht leuke boeken om uit voor te lezen

Basisonderwijs Kinderopvang

Leerkrachten en pedagogisch medewerkers zijn er dol op: voorleesboeken met goede teksten en prachtige illustraties. Onderstaande boeken zijn populair en worden vaak door leerkrachten en pm'ers voorgelezen. Lees jij er ook uit voor?  

Groep 1. De kinderen van de Grote Beer – Carry Slee 
De net vierjarige Kim zit nog maar kort bij juf Inge in de klas. Ze maakt al snel een hoop vrienden op school, waar ze samen veel nieuwe dingen leren. Veters strikken, haar eigen naam schrijven, langs gaan op de kinderboerderij… Kim maakt veel dingen mee die de kleuters uit jouw klas ook meemaken! Ideaal dus om uit voor te lezen, omdat de verhalen heel herkenbaar zijn. Verschillende verhalen voor kinderen die naar de onderbouw gaan, met mooie afbeeldingen van Dagmar Stam. Je kunt het boek hier kopen!  

Groep 2. De mooiste vis van de zee – Marcus Pfister  
Een echte klassieker, waar jij vroeger ook vast uit voorgelezen bent. ‘De mooiste vis van de zee’ blijft na al die jaren (het boek kwam in 1996 uit!) nog steeds leuk. Het voorleesboek gaat over Regenboog, die, als mooiste vis van de zee, heel trots en ijdel is. Tot hij één van zijn schubben verliest en opmerkt dat hij hierdoor helemaal geen vrienden heeft. Een wijze, vroege les voor je kleuters: het gaat niet om de buitenkant, maar om de binnenkant! Het boek koop je hier.  

Groep 3. Jubelientje – Hans en Monique Hagen, Philip Hopman  
Ken jij Jubelientje al? Het vrolijke, eigenwijze meisje maakt samen met haar vrienden en familieleden een hoop grappige en leerzame momenten mee. Er bestaat een hele reeks boeken over Jubelientje, waaronder Jubelientje leert lezen en schrijven’. Perfect om uit voor te lezen aan jouw leerlingen, die precies in dezelfde fase zitten! Het boek heeft veel pagina’s, zodat je met dit boek wel even zoet bent. 

Groep 4. Meester Kikker – Paul van Loon  
Meester Frans heeft een groot geheim. Een geheim die zijn groep 3 en groep 4 best mogen weten… De meester verandert soms in een kikker! En dat is best lastig, omdat hij zelf niet kan bepalen wanneer hij wordt omgetoverd. Meester Frans is niet de enige die veranderd in een dier… De directeur verandert in een ooievaar. En ooievaars eten kikkers op… Een leuk, grappig boek die ook nog eens is verfilmd! Leuk om als afsluiting van het boek de film te bekijken. Het boek kun je via deze link kopen.

Groep 5. Superjuffie – Janneke Schotveld  
Meester Frans uit het boek ‘Meester Kikker’ is niet de enige die anders is dan alle andere leerkrachten. Juf Josje is dat namelijk ook! Ze lijkt normaal, maar stiekem is ze een 'superjuffie'. Wanneer ze een hap neemt van haar krijtje, krijgt ze superkrachten en helpt ze dieren in nood. De leerlingen komen al snel achter de krachten van de juf en beloven het geheim te houden. Maar of het geheim kan blijven? Superjuffie bestaat uit verschillende delen en je leest ze als een speer uit! Kopen? Je vindt ze hier

Groep 6. De Gorgels – Jochem Myjer 
'De Gorgels', het boek van cabaretier Jochem Myjer, is razend populair onder leerkrachten en kinderen. En dat is ook niet zo heel gek! Het boek gaat over Melle, die in contact komt met vreemde wezentjes. Niemand op school gelooft hem en zelfs zijn vader, die bioloog is, vindt het onzin. Melle trekt zich hier niks van aan en maakt de gekste en spannendste dingen mee met deze Gorgels. Voor te lezen vanaf vijf jaar, zelf te lezen vanaf zeven jaar. Meer informatie lees je hier.    

Groep 7. Wiplala – Annie M.G. Schmidt  
Een voorleesboek, een luisterboek én een filmeditie. Je kunt wel zeggen dat het boek ‘Wiplala’ van Annie M.G. Schmidt een enorm succes is! Het verhaal gaat over Wiplala, die geen kabouter is, maar wel een klein mannetje die kan toveren. Hij zorgt ervoor dat het gezin Blom in avontuurlijke, gekke situaties terecht komt. Humor, herkenbaarheid en mooie tekeningen: ook al komt het boek uit 1957, het blijft een aanrader! Zeker wanneer je de film als afsluiter bekijkt. Meer weten? Je leest het hier.  

Groep 8. Juffrouw Pots – Tosca Menten  
Het zit Kaya niet mee. Haar perfecte broers doen alles goed en het lijkt net alsof zij dat niet kan. Haar vriend Simon zit in hetzelfde schuitje: hij is 'dom' en dik. Totdat juffrouw Pots in hun leven komt, een chagrijnige juf die veel straffen geeft. Zij verandert het leven van de twee vrienden voorgoed! Een leerzaam, grappig boek over de avonturen van Kaya en juffrouw Pots. Hier lees je meer over het boek!  

Bron: Facebook 

ExcellentFlex biedt werk in zorg en welzijn, de kinderopvang en het primair en speciaal (voortgezet) onderwijs. Je kunt via ExcellentFlex vast of gedetacheerd werken en via payroll, werving&selectie en onze flexpool. Nieuwsgierig naar onze vacatures? Je vindt ze hier.

Het laatste nieuws, geselecteerd voor jou.

De vrolijkste, waardevolste en interessantste nieuwsberichten voor jou geselecteerd en gemaakt.

Excellent Flex gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close