6x zo blijft werken in de zorg (extra) leuk

Nieuws Zorg en welzijn

Werken in de zorg is heel mooi en dankbaar. Toch kan het zijn dat je, door bijvoorbeeld de hoge werkdruk en de coronacrisis, je werk zwaar(der) begint te vinden. Wij vinden het maar al te belangrijk dat jij je werk leuk blijft vinden en geven je hiervoor tips!

1. Vraag je af waarom je in de zorg bent gaan werken
Je werkt niet voor niets in de zorg: je hebt er speciaal voor gekozen om in deze branche te gaan werken. Denk dan ook aan die reden(en) als het even tegenzit. Was jouw grootste beweegreden bijvoorbeeld dat je andere mensen kan helpen, denk daar dan ook elke dag even aan. Jij wilt graag mensen helpen en dat doe je nu ook. Elke dag ben je waardevol voor hen!  

2. Leg de focus op jouw talenten
Je hebt vast en zeker iets waar jij met je werk in uitspringt. Benut deze! Niets is fijner om je talenten in te zetten. Je weet dat je hier goed in bent, doet het daarom ook goed en dit geeft jou een extra goed gevoel. Hoe leuk is het om ergens mee bezig te zijn waar je heel goed in bent?!

3. Neem voldoende pauzes
Chaotische dagen met een hoop werk wat op je ligt te wachten: genieten van je pauze schiet er dan vaak bij in. Vaak eet je snel je lunch op en ga je snel weer door. Hoe druk een dag ook is, een normale pauze is echter belangrijk om goed te blijven functioneren. Neem dan ook de tijd voor je pauze en kort deze niet in: energie opbouwen voor de komende uren is hard nodig en zorgt ervoor dat je bijkomt.

4. Let op jezelf
In het verlengde van tip 3: let op jezelf! Wanneer je goed in je vel zit, kan je veel meer aan dan dat je je niet zo fijn voelt. Zorg voor voldoende nachtrust, beweeg goed (zet bijvoorbeeld 10.000 stappen op een dag), let op je voeding en maak tijd vrij voor de dingen die jij echt leuk vindt om te doen in je vrije tijd. 

5. Vind steun/gezelligheid bij collega’s
Of je maar één dag samenwerkt of juist al een langere tijd een team vormt, het goed om gaan met collega’s is heel belangrijk. Geef elkaar complimenten, steun elkaar of vraag juist aan hen hoe zij het werkplezier behouden. Collega’s kunnen ervoor zorgen dat je werkzaamheden een stuk leuker worden.

6. Werk flexibel via ExcellentFlex
Merk je dat je toch veel last hebt van de hoge werkdruk en wil je deze druk verminderen? Misschien is flexibel werken via ExcellentFlex wel iets voor jou. Je kunt hierdoor zelf bepalen waar en wanneer je werkt en zit niet (lang) vast aan vaste werkdagen. Heb je bijvoorbeeld een drukke werkweek gehad, dan kan je die week erna ervoor kiezen om het rustiger aan te doen en je beschikbaarheid aan te passen. Wil je meer weten, dan kan je contact met ons opnemen via 070 4447104 of office@excellentflex.nl.

ExcellentFlex biedt werk in zorg en welzijn, de kinderopvang en het primair en speciaal (voortgezet) onderwijs. Je kunt via ExcellentFlex vast of gedetacheerd werken en via payroll, werving&selectie en onze flexpool. Nieuwsgierig naar onze vacatures? Je vindt ze hier.

Het laatste nieuws, geselecteerd voor jou.

De vrolijkste, waardevolste en interessantste nieuwsberichten voor jou geselecteerd en gemaakt.

Excellent Flex gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close