6x waarom leerkracht en pedagogisch medewerker zijn leuk is

Basisonderwijs Kinderopvang

De waardering van kinderen, jezelf blijven ontwikkelen en enorm creatief bezig zijn... Het zijn van een leerkracht of pedagogisch medewerker is maar al te leuk!  

Vul jij het lijstje aan? 

1. Je maakt altijd wel wat mee 
Leerkracht of pedagogisch medewerker saaie beroepen? Echt niet! Als je ’s ochtends opstaat weet je nooit wat je die dag mee gaat maken. Zo kan het maar net zijn dat een kind met een briljante opmerking komt waar je nog weken om kan lachen, kunnen kinderen je een mooi compliment geven of moet je een ruzie tussen twee beste vrienden weten op te lossen. En dat is nog best vaak een gepuzzel!   

2. Je bent enorm creatief bezig  
Leerkrachten en pedagogisch medewerkers zijn over het algemeen heel creatief. Hoe leuk is het om deze creativiteit te kunnen uiten in je werk? Zo kan je meewerken aan de leukste knutselwerkjes, kun je de meest originele, creatieve lessen/opdrachten geven en ben je omringd met creatieve kinderen die jou op hun eigen manier weer elke dag inspireren.  

3. Je krijgt er enorm veel waardering voor terug  
Werken met kinderen is af en toe zwaar, dat kunnen we niet onder stoelen of banken steken. Maar het draait uiteindelijk om wat je ervoor terug krijgt: enorm veel waardering en voldoening. Wanneer je werkdag voorbij is en je drie ruzies op hebt moeten oplossen, twee keer iemand straf hebt moeten geven en geen pauze kon nemen, maar tóch een lief compliment krijgt van iemand met een stralende glimlach, weet je waar je het voor doet. Je bent een voorbeeld en zal altijd je best blijven doen voor de kinderen!   

4. Je blijft jong van geest 
Door met kinderen bezig te zijn en hun manier van denken te ervaren, blijf je als leerkracht of pedagogisch medewerker jong van geest. Zo doe je maar al te graag mee met voetbal, maak je dezelfde grapjes die je leerlingen ook maken en voel je kinderen heel goed aan. Leuk, maar wel even omschakelen wanneer je weer thuis bent en je met je partner wilt praten… Kindertaal is niet voor iedereen bestemd!
 
5. Je blijft jezelf ontwikkelen 
Je leert als leerkracht/pedagogisch medewerker niet alleen kinderen iets bij… Je leert zelf ook elke dag weer nieuwe dingen van collega’s en kinderen! Je weet nu dat Enzoknol een hele beroemde ‘vlogger’ (van die term wist je eerst ook niks af) is, je krijgt de leukste ideeën en de handigste tips van andere collega’s en je weet door ervaring steeds beter hoe je om moet gaan met alle soorten kinderen en hun ouders. Zo blijf je jezelf ontwikkelen. 

6. Je hebt als leerkracht meer vakantie 
Ook al moet je in de vakanties vaak nog een hoop dingen voor school doen, je hebt wel een paar extra vrije dagen waar je leuke dingen kan doen met je gezin of vrienden. Dat allemaal zonder extra vrije dagen op te moeten nemen!  

ExcellentFlex biedt werk in zorg en welzijn, de kinderopvang en het primair en speciaal (voortgezet) onderwijs. Je kunt via ExcellentFlex vast of gedetacheerd werken en via payroll, werving&selectie en onze flexpool. Nieuwsgierig naar onze vacatures? Je vindt ze hier.

Het laatste nieuws, geselecteerd voor jou.

De vrolijkste, waardevolste en interessantste nieuwsberichten voor jou geselecteerd en gemaakt.

Excellent Flex gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close