Deze tien dingen herkent iedereen die met kleuters werkt

Basisonderwijs Kinderopvang

Sommige mensen weten het zeker: zij zijn én blijven een kleuterleerkracht of pedagogisch medewerker! Aangesproken worden met ‘mama’ of ‘papa’, veel te veel inspiratie opdoen en drukke kleuters zijn de orde van de dag. De vieze snottebellen neem je dan maar voor lief…  

Herkenbaar?

Deze tien dingen herkent iedereen die met kleuters werkt

1. Je hebt standaard een notitieblokje naast je nachtkastje liggen, omdat je áltijd en overal inspiratie opdoet voor in de klas/groep. Zelfs ’s nachts word je nog wakker met onwijs veel ideeën.

2. Tja, snottebellen... je hebt ze in alle varianten al gezien. En ook alle varianten gevoeld, want kleintjes vinden het maar al te leuk om hun snottebellen aan jouw gezicht, mooie kleding en alle meubels in het lokaal af te vegen!

3. ‘Hallo allemaal’ is nog steeds hét openingsliedje dat je zingt. Je neuriet het zelfs in de woonkamer thuis, ook al irriteert het liedje jou inmiddels wel (en ook je partner/gezin...).

4. Als het ene kind ‘au’ heeft, heeft de ander dat standaard ook. Dat niet alleen: andere kinderen hebben het in een nog ergere variant óf hebben twee weken geleden ook zoiets gehad óf hebben het ooit een keer gehad. Weer een half uur gevuld met een hoop wilde verhalen!

5. Pinterest is hot and happening. Je haalt daar al je inspiratie vandaan, van thema’s tot snelle knutselwerkjes. Inmiddels kan jij zelf ook wel doorgaan voor Pinterest, aangezien je hele telefoon vol staat met leuke ideeën!

6. Ook al ben je helemaal geen ‘mama’ of ‘papa’, of zitten je kinderen niet bij jou in de klas/groep: je bent inmiddels gewend om, als juf, meester of pedagogisch medewerker, te reageren op het betreffende woord omdat je weet dat ze jou daarmee per ongeluk bedoelen.

7. De drukste kleuter die in de klas/groep enorm bijdehand kan zijn, is het meest stille kind als je hem per toeval tegenkomt in het winkelcentrum. Wat doet de juf/meester/pm'er daar nou, buiten het lokaal?!

8. Je bent gewend om tientallen paparazzo voor de ramen te hebben staan, die maar al te graag hun kind gedag willen zwaaien. 

9. Wc-rollen, stukjes stof, oude kleding… Je hebt soms tassen vol met spullen. Ze noemen je niet voor niks een echte verzamelaar!

10. Ook al heb je een enorm drukke dag gehad waarbij alles niet volgens planning is gegaan, als je die vrolijke gezichtjes ziet, krijg je weer energie voor tien.

Werk jij als leerkracht of pedagogisch medewerker ook met kleuters?

ExcellentFlex biedt werk in zorg en welzijn, de kinderopvang en het primair en speciaal (voortgezet) onderwijs. Je kunt via ExcellentFlex vast of gedetacheerd werken en via payroll, werving&selectie en onze flexpool. Nieuwsgierig naar onze vacatures? Je vindt ze hier.

Het laatste nieuws, geselecteerd voor jou.

De vrolijkste, waardevolste en interessantste nieuwsberichten voor jou geselecteerd en gemaakt.

Excellent Flex gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close