10x waarom een onderwijscollega als goede vriend(in) goud waard is 

Basisonderwijs

Collega’s uit het onderwijs kunnen niet alleen fijn zijn om mee samen te werken: je kan ook heel goed bevriend met ze zijn! Deze vrienden zijn goud waard, en wel hierom…

Een vriend/vriendin uit het onderwijs:

1. … helpt je vaak uit de brand 
Een onderwijscollega weet maar al te goed hoe hectisch een werkdag kan zijn. Al gaat het om een plaspauze, een ruzie tussen twee leerlingen, een telefoontje met een lastige ouder: deze collega/vriend(in) voelt het aan als je iets nodig hebt en helpt je, in hoeverre dit kan, ermee. 

2. … heeft altijd datgene wat je op dat moment nodig hebt 
Leerkrachten en onderwijsassistenten hebben een zogenaamde noodgevallen lade of tas, waarin extra spullen liggen zoals lijm, chocolade, theezakjes. Geen paniek als iets op is, je kan altijd bij hen terecht!

3. … gelooft jouw verhalen meteen 
In het onderwijs maak je de gekste dingen mee. Vrienden buiten het onderwijs kunnen sommige gebeurtenissen misschien niet helemaal geloven, maar jouw onderwijsvriend(in) kijkt er niet gek van op. Ze geloven je meteen en wéten gewoon dat het gebeurd is! 

4. … snapt je schuldgevoel
Het leven van een leerkracht of onderwijsassistent is druk! Er staan zoveel taken op je takenlijstje, dat er soms wel iets tussendoor glipt. Voor morgen de toetsen hebben nagekeken? Dat gaat niet lukken. Een belangrijke brief? Die moet je nog versturen… Ook kan je in je privéleven soms iets vergeten, zoals het beantwoorden van whatsappjes. Een onderwijsvriend(in) begrijpt dat maar al te goed! 

5. … communiceert via één blik of gebaar
In het bijzijn van kinderen kan je niet alles tegen elkaar zeggen. Daarom hebben jullie een eigen blik of gebaar, dat al genoeg zegt in een bepaalde situatie. Net als dat jullie op een openbare plek zijn en een ouder of (oud-)leerling tegenkomen: door één gebaar weet je dat je je moet verstoppen…

6. … overtuigt jou om toch in het onderwijs te blijven werken
Eerlijk is eerlijk: werken in het onderwijs kan best zwaar zijn. Er kunnen momenten zijn dat je er even helemaal klaar mee bent en twijfelt of je nog wel als leerkracht of onderwijsassistent wilt blijven werken. Jouw onderwijsvriend(in) kent deze gevoelens maar al te goed, maar weet ook hoe mooi het werk kan zijn. Daarmee overtuig hij/zij jou telkens weer om te blijven werken in het onderwijs! 

7. … weet net als jij alle roddels op school
Tja, dat kan je niet onder stoelen of banken schuiven. Het wegwerken van de stapels administratie kan best saai zijn en de meeste tijd praat je met kinderen. Dan is het praten over alle ins en outs op school een fijne bezigheid. 

8. … houdt van dezelfde onderwerpen als jij 
Themafeestjes, Pinterest, uren rondlopen in de Action of de Xenos… Welke persoon die in het onderwijs werkt, houdt hier niet van?! Dit deel je maar al te graag met jouw onderwijsvriend(in). Altijd handig om outfits door te nemen, aanbiedingen te delen of elkaar Pinterest afbeeldingen te sturen! 

9. … laat jou lachen tijdens vergaderingen (en andersom!) 
Niet alleen je leerlingen kunnen tijdens serieuze situaties (zoals het uitleggen van een som) soms hun lach niet inhouden… Jij kan dat tijdens vergaderingen met je collega’s ook niet! Zeker als een vergadering onnodig en saai is, moeten jullie (vaak weer met dé blik of gebaar) jullie lach proberen in te houden. 

10. … ligt ook vaak ’s nachts wakker  
Het is goed om te weten dat jij niet de enige bent die ’s nachts wakker ligt om een werk gerelateerd vraagstuk, zeker vlak voor of na een vakantie! Altijd fijn om te weten dat er een mogelijkheid is dat je onderwijsvriend(in) ook wakker is en jullie het er samen over kunnen hebben. 

Bron: Bored Teachers  

ExcellentFlex biedt werk in zorg en welzijn, de kinderopvang en het primair en speciaal (voortgezet) onderwijs. Je kunt via ExcellentFlex vast of gedetacheerd werken en via payroll, werving&selectie en onze flexpool. Nieuwsgierig naar onze vacatures? Je vindt ze hier

Het laatste nieuws, geselecteerd voor jou.

De vrolijkste, waardevolste en interessantste nieuwsberichten voor jou geselecteerd en gemaakt.

Excellent Flex gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close