Ontspannen na een hectische werkdag: zó doe je dat

Basisonderwijs Kinderopvang Nieuws Zorg en welzijn

Wanneer je in het onderwijs, de kinderopvang of de zorg werkt, zijn je dagen nooit saai. Er gebeurt altijd wel wat. Soms zijn die dagen zo druk en hectisch, dat je je erna niet goed kunt ontspannen. Geen zorgen, wij geven je 5 tips hoe je jezelf in een relaxmodus kan zetten!

1. Sluit je werkdag goed af
Herken je dat, dat je in het laatste halfuur van je werkdag nog overladen wordt met e-mails, administratie of andere (last minute) taken? En zo met een vol hoofd richting huis gaat, om het vervolgens thuis moeilijk achter je te kunnen laten? Probeer, in hoeverre dit kan, je werkdag ontspannen te eindigen. Plan de taken die je nog moet doen in voor de volgende dag, beantwoord geen tot alleen de spoedmails en ruim rustig alles op. Zo kan je met een gerust hart naar huis.  

2. Weg die telefoon!
Na je werk voor een langere tijd het laatste nieuws checken op nieuwssites of scrollen door foto’s op Facebook en Instagram: het lijkt ontspannend, maar dat is het zeker niet. Je hebt al heel veel prikkels gehad en krijgt op deze manier nog een stroom aan informatie binnen, zeker als je het niet bij een paar minuten houdt. Lees in plaats daarvan eens een boek, speel spelletjes of, zoals bij nummer 4 staat beschreven, ga sporten.  

3. Benut je vrije tijd efficiënt
Na een hectische werkdag is er maar één ding wat je graag wilt: ontspanning! Besteed je vrije tijd daarom ook efficiënt. Heb je een lange reistijd van werk naar huis? Zet dan eens een ontspannende podcast of fijne muzieklijst op. Of bedenk wat voor leuks je gaat doen in de avond om je goed te kunnen ontspannen. Wist je van tevoren dat het een drukke dag zou worden? Eet dan makkelijk, laat je partner/huisgenoot koken of kook een dag van tevoren.

4. Ga sporten
Het klinkt logisch en fijn om na een drukke werkdag op de bank te ploffen en er niet meer vanaf te komen. Je bent tenslotte moe en hebt geen energie meer over! Toch is het juist goed om even nog flink te bewegen. Sporten zorgt ervoor dat je bepaalde stofjes aanmaakt, waardoor je je juist energieker en gelukkiger gaat voelen en met een moe en voldaan gevoel naar bed gaat. Dus hup, trek die sportschoenen aan!

5. Plan iets leuks voor na je werk / neem genoeg vrije dagen
Drukke werkdagen zijn vermoeiend, laat staan een drukke werkweek. Zorg er daarom voor dat je altijd iets leuks op de planning hebt staan. Dit hoeft niet elke dag te zijn na je werk: je kan ook iets leuks plannen voor in het weekend of een vrije dag opnemen. Zo heb je iets om naar uit te kijken en dat geeft een hoop energie.

Hoe ontspan jij na een drukke werkdag?

Bron: Hugseat.nl 

ExcellentFlex biedt werk in zorg en welzijn, de kinderopvang en het primair en speciaal (voortgezet) onderwijs. Je kunt via ExcellentFlex vast of gedetacheerd werken en via payroll, werving&selectie en onze flexpool. Nieuwsgierig naar onze vacatures? Je vindt ze hier.

 

 

Het laatste nieuws, geselecteerd voor jou.

De vrolijkste, waardevolste en interessantste nieuwsberichten voor jou geselecteerd en gemaakt.

Excellent Flex gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close