Het laatste nieuws

Het is vandaag Internationale Dag van het Onderwijs 
Basisonderwijs
Het onderwijs kent relatief weinig arbeidsongevallen blijkt uit onderzoek van het CBS. Opmerkelijk is ook dat er een flinke daling is van het aantal arbeidsongevallen in het onderwijs tussen 2019 en 2020.
Nieuws
Leerlingen en onderwijspersoneel met milde coronaklachten zoals hoesten en niezen, kunnen met een negatieve zelftest naar school. Minister Hugo de Jonge (VWS) heeft dat besloten na advies van het OMT. Bij een positieve zelftest is testen bij de GGD nog steeds nodig.
Nieuws
Wanneer je in het onderwijs, de kinderopvang of de zorg werkt, zijn je dagen nooit saai. Er gebeurt altijd wel wat. Soms zijn die dagen zo druk en hectisch, dat je je erna niet goed kunt ontspannen. Geen zorgen, wij geven je 5 tips hoe je jezelf in een relaxmodus kan zetten!
BasisonderwijsKinderopvangNieuwsZorg en welzijn
Van 27 september t/m 1 oktober 2021 organiseert Stichting School & Veiligheid weer de Week Tegen Pesten. Het motto dit jaar is: Buitensluiten? Uitgesloten!
BasisonderwijsKinderopvang
Collega’s uit het onderwijs kunnen niet alleen fijn zijn om mee samen te werken: je kan ook heel goed bevriend met ze zijn! Deze vrienden zijn goud waard, en wel hierom…
Basisonderwijs
In deze tijd zijn veel dingen net wat anders: ook het contact met collega’s. Sommige collega’s zie je minder of spreek je korter door de maatregelen. Als je toch een gesprek voert, wordt al snel de standaard vraag ‘hoe gaat het?’ gesteld (en wordt er ook vaak een standaard antwoord gegeven). 
BasisonderwijsKinderopvang
De waardering van kinderen, jezelf blijven ontwikkelen en enorm creatief bezig zijn... Het zijn van een leerkracht of pedagogisch medewerker is maar al te leuk!  
BasisonderwijsKinderopvang
Hoewel werken in het onderwijs en/of in de kinderopvang een serieus iets is (je werkt tenslotte mee aan de ontwikkeling van kinderen), zijn er ook vaak werksituaties waar je (achteraf) heel hard om kan lachen. Denk bijvoorbeeld aan de rare dingen die je zegt tegen kinderen…  
BasisonderwijsKinderopvang
Sommige mensen weten het zeker: zij zijn én blijven een kleuterleerkracht of pedagogisch medewerker! Aangesproken worden met ‘mama’ of ‘papa’, veel te veel inspiratie opdoen en drukke kleuters zijn de orde van de dag. De vieze snottebellen neem je dan maar voor lief…  
BasisonderwijsKinderopvang
Excellent Flex gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close