Het laatste nieuws

De razendsnelle ontwikkelingen rond ChatGPT en andere AI hebben ook veel invloed op scholen. Hoe weet je of AI het huiswerk van je leerlingen maakt? En hoe zet je ChatGPT zelf in? Onderstaand hebben wij 5 tips op een rij gezet die jou kunnen helpen en ondersteunen met lesgeven.
BasisonderwijsNieuwsOntwikkelingen
Op 9 en 10 april is het Pasen. Deze feestdag wordt bijna op alle scholen en kinderdagverblijven gevierd. Meestal wordt er een paasontbijt of paaslunch georganiseerd en knutselen de kinderen. Tevens zijn er rond dit thema leuk en interessante activiteiten te doen met de kinderen. Wij delen graag 10 ideeën met je om te doen met de Pasen.
BasisonderwijsKinderopvangNieuwsOntwikkelingen
Wij staan tijdens onze Meet & Greets voor je klaar om al jouw vragen te beantwoorden en wie weet te helpen aan een passende baan! 
BasisonderwijsNieuws
De basis voor een gezonde kinderopvang is een goed voedingsbeleid. Hieronder geven wij tips om je eigen voedingsbeleid te maken, aan te passen of aan te vullen.
KinderopvangNieuws
Lesgeven is een bijzonder uitdagend beroep. Vooral gedurende de eerste jaren voor de klas, valt het niet altijd mee. Er komt ontzettend veel op je af en de kans is groot dat je geconfronteerd wordt met het feit dat de lerarenopleiding je niet op alles heeft kunnen voorbereiden. Leren lesgeven doe je namelijk grotendeels in de praktijk. Ironisch genoeg zijn onze leerlingen daarbij onze grootste leermeesters. Christiaan heeft met jaren onderwijservaring op een rijtje gezet welke tips hij als beginnend leraar miste. Daar uit voort is onderstaande lijst ontstaan om het leven van de beginnende leraar een stukje gemakkelijker te maken. 
Basisonderwijs
Wist je dat een goede inrichting van het schoolplein een positief effect heeft op het gedrag van de leerlingen? In de uitwerking van de anti-pestmaatregelen wordt het schoolplein soms vergeten en dat terwijl dit een heel belangrijk onderdeel is met betrekking tot pesten. Hieronder delen wij een aantal tips om van het schoolplein een sociaal veilige omgeving te maken waar elk kind tot zijn recht komt en zich op zijn gemak voelt.
Basisonderwijs
Het is vandaag Internationale Dag van het Onderwijs 
Basisonderwijs
Het onderwijs kent relatief weinig arbeidsongevallen blijkt uit onderzoek van het CBS. Opmerkelijk is ook dat er een flinke daling is van het aantal arbeidsongevallen in het onderwijs tussen 2019 en 2020.
Nieuws
Leerlingen en onderwijspersoneel met milde coronaklachten zoals hoesten en niezen, kunnen met een negatieve zelftest naar school. Minister Hugo de Jonge (VWS) heeft dat besloten na advies van het OMT. Bij een positieve zelftest is testen bij de GGD nog steeds nodig.
Nieuws
Wanneer je in het onderwijs, de kinderopvang of de zorg werkt, zijn je dagen nooit saai. Er gebeurt altijd wel wat. Soms zijn die dagen zo druk en hectisch, dat je je erna niet goed kunt ontspannen. Geen zorgen, wij geven je 5 tips hoe je jezelf in een relaxmodus kan zetten!
BasisonderwijsKinderopvangNieuwsZorg en welzijn
Excellent Flex gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close